Paradicsomleves

Már óvodás korom óta nagyon szeretem, ismerem már azóta az olasz változatot is. Nekem mégis a hagyományos,menzás ízvilágú a favorit, szigorúan betűtésztával!

Paradicsomleves:

Hozzávalók: 1 liter paradicsomlé (vagy 1 nagy paradicsompüré konzerv higítva vízzel), 1 kis fej hagyma, zellerzöld, 3-4 kanál cukor, csipet só, bors, 4 kanál olaj, 1 kanál liszt, levestészta

A paradicsomlevet felteszem főni! Beleteszem a hagymát és a zellerzöldet, ízesítem cukorral, csipet sóval és borssal. Kb. 15 percig főzöm,ezután hozzáadom a tésztát. Ha megfőtt az olajból és a lisztből rántást készítek. Még egyszer felforralom, majd lezárom!

Tipp: Betűtésztát nagyobb bevásárlóközpontokban lehet kapni!