Ajándékozz egészséget - gyógyméz saját kezűleg


Ajándékozz egészséget - gyógyméz saját kezűleg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Különleges karácsonyi ajándék lehet a gyógyhatású méz, díszes üvegbe töltve. A méz rendkívül egészséges, fogyasztása különösen ajánlott a téli megfázásos, vitaminhiányos időszakban. Ha a megfelelően kiválasztott gyógyteával keverjük össze, speciális problémákra is gyógyír lehet. A Harmonet kézműves tanácsadójának , Nagy Ágotának kipróbált receptje jó ötlet mindazoknak, akik törődnek szeretteik egészségével és kedvet éreznek egy kis kreatívkodáshoz.  

Mindenki tudja, hogy a méznek általánosan is jó hatása van az emberi szervezetre. Gyógynövényekből készült teával összekeverve azonban készíthetünk olyan gyógymézet, ami különböző betegségek esetén nagyon hatékonyan alkalmazható.
A hatás attól függ, hogy milyen gyógynövényből készítünk teát. Íme néhány gyógynövény, amelyek nemcsak finom, különleges ízt adnak a méznek, hanem különleges gyógyító hatásokat is:

  • a bodzából készült gyógyméz az influenzás, megfázásos panaszokat enyhíti
  • a lándzsás útifű köhögéscsillapító
  • a hársfa hatékonyan erősíti az immunrendszert és szintén jó a megfázásra
  • a gyömbér: emésztőrendszeri panaszokra és immunerősítésre
  • a citromfű kellemes aromájú és nyugtató hatású
  • a cickafark a női bajok orvoslására

Gyógyméz elkészítése: főzzünk erős gyógyteát a következő módon: forraljunk fel fél liter vizet, majd két marék gyógyfüvet forrázzunk le, és hagyjuk 1 éjszakát állni. Másnap szűrjük le a teát. Egy üveg mézet kezdjünk el melegíteni, tegyünk bele 1 egész citromot felkarikázva és egy csapott kávéskanál citromsavat. A mézet egy órán át tartsuk melegen, de vigyázzunk: nem szabad forralni! Majd öntsünk hozzá a leszűrt teából 3 dl-t. Az így elkészült gyógymézet öntsük üvegbe. Felbontás után hűtőben kell tartani.
 

Mivel karácsonyi ajándéknak készítjük, mindenképpen díszítsük fel a befőttes üveget. Különböző technikákat lehet alkalmazni, ki-ki fantáziája és elképzelése szerint. Én kétféle módon készítettem el a díszítést. Az egyik üvegre csipkecsíkot ragasztottam, és szalaggal kötöttem körbe. A másik üvegre üvegfestékkel festettem virágokat, majd a teteje csipkeborítást kapott.

Az elkészült gyógymézek mellé adhatunk kis receptkönyvet, hogy milyen betegségek esetén alkalmazható a méz, ezt a gyógyfüves zacskón található leírásból tudhatjuk meg.
Ez az ajándék nemcsak szép, de nagyon hatásos is - akinek elkészítjük, biztosan hasznát veszi!

Nagy Ágota
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 9412 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

 

 





A karibi szigeten nem a fenyőfa a karácsonyi növény, hanem a hibiszkusz: ez önmagát díszíti fel trópusi virágaival.

A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x