5 tipp az előléptetésért
Címlap / Karrier / 5 tipp az előléptetésért

Kurtán Klára

5 tipp az előléptetésért

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Nem mindig könnyű egy nőnek kiharcolni az előléptetést, jobb munkakört, vezetői pozíciót. De ne add fel. Ha bízol önmagadban és kihasználod a belső és külső lehetőségeket, tied lehet a siker.  

Két dolog nagyon fontos, ha előre akarunk lépni.

Önbizalom:

Először is legyünk magabiztosak, higgyünk magukban. Sokszor az az akadálya az előléptetésnek, hogy a nők nagy része nem tartja magát képesnek a magasabb pozícióra, de főleg, nem hiszi el, hogy őt választanánk. Hidd el, legalább olyan alkalmas vagy, mint a legtöbb férfi.

Bizonyítsd be szakértelmed! Ne szégyelld kimutatni, hogy sikeres vagy. Egy meetingen, értekezleten ne bújj el, hanem határozottan fejtsd ki a tényekkel alátámasztott véleményedet.

 

Informális csatornák:


Érdemes a szüneteket, ebédidődet jól felhasználni. A vállalati események, pl. egy buli, a legjobb lehetőség arra, hogy kapcsolatokat építs. Ne csak a közvetlen kollegáddal beszélgess, hanem más helyen dolgozókkal is, és a vezetőkkel is. Sokat használ, ha megismernek, és tudnak rólad. Ne menj túlságosan bele a magánéletedbe, főleg ne a családi problémákba. Ha erről beszélsz, úgy tűnik, hogy fontosabb neked a magánéleted, mint a munkahelyed. Ami lehet igaz is, sőt, de a munkahelyeden nem ez a legcélravezetőbb.


Vállalaton belüli lehetőségek:


Ha látsz lehetőséget, vagy cégen belüli hirdetést magasabb, vagy érdekesebb munkakörre, ne habozz! Bátran add be a jelentkezésed! Ne félj a kudarctól! Ha nem is te leszel a nyerő, akkor is kiderül rólad, hogy vannak céljaid, és egy másik helyzetben gondolnak majd rád.

Megjelenés:

Fontos, hogy professzionalizmust sugalljon a megjelenésed. Nem ez az a hely, ahol szexinek kell lenned. Figyelj arra, hogy ne az jusson elsőre eszükbe rólad, hogy milyen szexi, csinos. Nem kell feltétlenül kosztümöt hordani, ha nem ez a szokás a munkahelyeden. De fontos, hogy a helynek megfelelően öltözzél, nem pedig úgy, ahogyan szórakozni mész a barátnőiddel.


 
 

Közösségi média


Ma az egyik legfontosabb megjelenésünk a közösségi médiában történik. Tetszik, nem tetszik, megnézik a Facebook profilodat. Ügyelj arra, hogy ki mit láthat rólad! A legközelebbi barátaiddal természetesen megosztod az élményeidet. De a munkatársaidnak, lehetséges főnökeidnek mutass komoly képet.

A közösségi oldalakon mi mindent érdemes lájkolni, miket érdemes posztolni, hogyan alakíthatjuk ki magunknak megnyerő imidzset, és mi az, amit érdemes kerülni? Szakmailag nagyon fontos felület a Linkedin. Itt a szakmai oldaladat mutathatod meg. Felhasználhatod a szakmai kapcsolatrendszeredet. Nem utolsó sorban, sok nagyon izgalmas szakmai csoportot találhatsz, ahol tanulhatsz, és megismertetheted magad.



Összefoglalva, mutass magadról szakértő képet. Használj ki minden lehetőséget, hogy megismerjenek, és válaszd el a munkahelyet a magánéletedtől!


Használd ki a külső segítséget, fordulj karrier-tanácsadóhoz.

Hidd el, neked is sikerülhet!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7388 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x