Hitvallásom, hogy az ételek minden alkotó eleme egy hangjegy, és ha az ember ügyesen bánik vele, akkor minden étel, ami ki kerül a keze közül, az olyan lesz, mint egy csodálatos dallam.
Szenvedélyesen kutatom és készítem a hagyományos ételeket, de nem riadok meg új ételek, vagy más nemzetek ételeinek megalkotásától, és kipróbálásától sem.
Több mint két éve élek Sepsiszentgyörgyön, Székelyföld lelkének számító városban. Itt is számtalan, számomra új receptet sikerült megismernem.
Fontos kihangsúlyoznom, hogy nem vagyok szakács, séf még kevésbé, egy lelkes amatőr vagyok, aki nem tud énekelni, festeni, vagy nincs egyéb művészi affinitásom sem, ezért a művész hajlamom a konyhában élem ki.
Hiszem, hogy az ételeknél azt illik, ami ízlik.
Többször nyertem főzőversenyeken. Pontosabban, amikor indultam, mindig díjjal tértem haza.
A Szabadtűzi Lovagrend Erdélyi rendjének főkancellári tisztségét viselem. Rendszeresen zsűrizek különböző gasztronómiai versenyeken.
Tanácsommal és segítségemmel éttermek állították össze étlapjaikat. Valamint gyakran hívott szakács vagyok különböző vendéglőkben.
Hiszem, hogy a gasztronómia is olyan terület ahol kellő alázattal, és figyelemmel folyamatosan tanul az ember, mesterektől és amatőröktől egyaránt.
Receptoldalamon nem magyarázom túl a recepteket, hanem úgy írom le, mintha a barátomnak mesélném el.
Mivel ahány ház annyi szokás, illetve a receptjeim mind saját szavaimmal, és két kezemmel bepötyögött receptek, ezért én nem azt írom, hogy így kell elkészíteni, hanem azt írom, „ahogyan én készítem”
Bágyok Karcsi