Karmikus szerelem
Címlap / Te+Én+Szex / Karmikus szerelem

Karmikus szerelem

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Úgy érzed ezer éve ismered? Tökéletes a kémia, emellett mindenről nagyokat tudtok beszélgetni vagy épp csak csendben hallgatni egymás mellett? Sokféle szerelem létezik, de mindannyian titkon arra vágyunk, hogy megtaláljuk a Nagy Őt. Akit ha meglátunk, minden porcikánk lángol, akivel közös az érdeklődésünk, lelki beállítottságunk és még jövőbeni céljaink is egyeznek. Akivel együtt éljük le az életünket. Létezik az egyetlen Igazi, vagy több, a maga módján mind-mind Igazi az az ember, aki hosszabb-rövidebb ideig kíséri saját életutunkat?  

Létezik Egyetlen Igazi?

Igen.

Az eddigi szerelmeim, a jelenlegi Társam az Igazi?

Igen.

Hogyan lehetséges ez?

Ha felismered, hogy minden egy és egész, s mi mindannyian (korábbi, jelenlegi és jövőbeli társaid is) tökéletesek társaid voltak/lesznek életed azon pontján, amikor találkoztál velük akkor ráébredsz: bármelyikük tökéletes, ideális társad lehet/lehetett volna életed végéig. Hogy miért nem lett? Mert vagy Te, vagy ő nem álltatok készen arra, hogy megadjátok azt egymásnak, ami a jelenlegi életetekben, fejlődési szakaszotokban lehetővé tette volna a tökéletes, varázslatos, „nagybetűs ő” felismerését, megtartását.

Karmikus kapcsolatok

Az életedbe érkező valamennyi érzelmileg meghatározó személy (szülők, legjobb barátok, mély kapcsolatok) azért érkezett az életedbe, mert előző életeitek valamelyikében már találkoztatok egymással. Ez az „olyan, mintha ezer éve ismerném”, vagy a „mintha kitalálná a legtitkosabb vágyaimat”-érzés. Rokonlelkek vagytok, tudattalanul is felismeritek a másikban korábbi életeitekben betöltött fontos szerepüket. Képesek vagytok „egymásra hangolódni”, hiszen már ismeritek egymást. Életed múltbéli, jelenlegi és jövőbeli párkapcsolatai között pedig ott volt/van az Igazi is.

Nagyon kevés embernek adatik azonban meg, hogy ha az Igazival találkozik, akkor azt kölcsönösen felismerjék egymásban. S még ha meg is történik, akkor is felszínre kerülnek azok az előző életbeli kapcsolatokból megmaradt, fel nem dolgozott problémák, ellentétek, melyek rendezésére – a Sors által ebben az életünkben is – lehetőséget kaptunk. Ahhoz, hogy az egymásnak előző életünkben okozott sebeket jelen életünkben feloldjuk, mindkét fél rendkívül nagyfokú önismeretére és szeretettel teli hozzáállására van szükség. Ebbe beletartozik az is, amit nem szívesen hallunk, hogy az Igazival való találkozás célja jelen életünkben csak annyi, hogy „rendezzük” az előző életeinkben egymással szemben felhalmozott karmát, majd vagy egymás mellett megöregedve, de akár egymás kezét párkapcsolati értelemben véve szeretettel teli elengedjük, ha életfeladataink már másfelé visznek. Hisz végső soron mindannyian az Önfejlődés céljával születtünk újra. Ebben az Igazi segíthet, vagy elsegíthet egy pontig, de bármennyire fájdalmas belegondolni, nem feltétlenül mellette töltjük majd kéz a kézben idős napjainkat.


Mi az Igaz Szerelem?

A hinduk számomra egyik legszebb meséje gyönyörűen fejezi ki, mit jelent az Igaz Szerelem.
Élt egyszer egy maharadzsa, akinek volt egy szépséges leánya. Ez a lány azonban nem csak gyönyörű volt, hanem nagyon okos is; minden idejét olvasással, meditálással és bölcsek társaságában töltötte, élete egyetlen célja az önmegvalósítás volt. Egyszer azonban ellátogatott egy fiatal herceg a palotába, aki egyből beleszeretett a különleges királylányba. Meg is kérte apjától a kezét, aki áldását adta a frigyre. A lány ellene volt a házasságnak, de nem akart ellenszegülni apja akaratának, ezért csak annyit kért, hogy menjen el az ifjú, térjen vissza tíz nap múlva, és ha még mindig el akarja venni, akkor az övé lesz.

Miután a herceg elment, a lány utasította a szolgálóit, hogy vigyenek a szobájába tíz nagy edényt, és különböző fogyasztó főzeteket, ő maga pedig teljesen felhagyott az evéssel. A szerelmes ifjú ígéretéhez híven tíz nap múlva visszatért, de hiába kereste gyönyörű menyasszonyát, csak egy lesoványodott, sápadt, harmatgyenge lányt talált a szobájában. Megkérdezte, hogy mi történt, és a lány így válaszolt: „Látod hercegem, minden, amibe beleszerettél, itt van. A test szépsége csupán illúzió, amely elhomályosítja az elmét, ráadásul oly rövid az élet, a virágzó ifjúság pedig röpke pillanat csupán. Miért áldoznád hát drága éveidet az élvezetek hajszolására, miközben az anyagi világon túl vár rád az örökkévaló boldogság?”

 
 
A herceg azonnal megértette, hogy a menyasszonya nem közönséges ifjú hölgy, hanem egy nagy szent, ezért rögtön leborult a lábaihoz, és megkérte, hogy legyen a guruja. A lányra anyjaként és tanítójaként tekintett ezután, és nem is gondolt a házasságra többet.

Ebben a történetben a maharadzsa lánya, a jógini megvalósította a tisztaságot, a saucsát, és megértette, hogy az igazán mély kapcsolatok nem a testek között jönnek létre. A gyönyör, amelyet öleléseivel és csókjaival nyújthatott volna a hercegnek pusztán átmeneti, és pár év alatt elveszítette volna a vonzerejét. Az ő szeretete ennél sokkal erősebb volt, ezért valami igazán értékeset és maradandót szeretett volna adni az ifjúnak. Ez az ajándék pedig a tudás drágaköve volt. Tettével felnyitotta a fiú szemét, aki azonnal kiszabadult az illúzió fogságából. Ez pedig nagyobb élvezetet és vigasztalást nyújtott, mint millió ölelés. A kapcsolatuk guru-tanítvány, illetve anya-gyermek kapcsolattá vált, amelyeknél nincs tisztább ebben a világban.


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 25870 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x