Új utak az egészségmegőrzésben: esszenciális olajok
Címlap / Szépség-Egészség / Új utak az egészségmegőrzésben: esszenciális olajok

Havasi Patrícia

Új utak az egészségmegőrzésben: esszenciális olajok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Walter Hagen szavaival élve, szánj kérlek pár percet arra, hogy elolvasod a legújabb cikkemet az illatok gyógyító világáról. Ha pedig van pár órád és szeretnél illatolni tiszta növényi esszenciákat, akkor várlak szeretettel a rendezvényeimen is, melyre a cikk végén lehet jelentkezni.  

„Ne rohanj és ne emészd magad, csak látogatóba jöttél ide, ezért állj meg, és érezd a virágok illatát!”

Fűben-fában orvosság van, éljünk minél többen vele és illatozzunk együtt! Mik is azok az esszenciális olajok? Az esszenciális olajoknak rengeteg változatuk ismert. Olyan természetes vegyületekből állnak, amelyek a növények különböző részeiben fordulnak elő és vízben rosszul keverednek, zsírban jól oldódnak. Maguk a növények termelik ezeket az értékes cseppeket, mivel maguk is áldozatul esnek a különböző kórokozóknak, így a fertőzések ellen természetes módon, esszenciális olajokkal védekeznek. Minden éghajlatnak és egyben az évzsakoknak is megvannak a jellemző, saját betegedései.

A leggyakoribb betegségek, tünetek, melyek kiegészítő kezelésére a tiszta, terápiás minőségű esszenciális olajok jó hatásfokkal alkalmazhatóak:
  • légúti fertőzések;
  • ízületi problémák;
  • depresszió, álmatlanság, stressz;
  • fejfájás;
  • fogfájás;
  • bőrbetegségek;
  • menstruációs fájdalmak, klimaxos tünetek;
  • emésztési problémák;
  • baktérim okozta fertőzések.
Mely esszenciális olajak a népszerűbbek napjainkban?

Copaiba olajat széles körben használják mind a kozmetikai termékekben, parfümökben, mind a gyógyításban, a prevencióban az egészségmegőrzés céljából. A feketebors esszenciális olaj segíthet megnyugtatni az ideges érzéseket és jó hatással lehet immun és igerendszerünkre és még sok más mindenre. A citrom olaja és a mirha lassíthatja a bőr öregedésének folyamatát. Bőrünk legjobb barátja a teafa és a mirha olaja. A citrusokat, így a narancsot, citromot, bergamottot, limeot a levegő frissítésére és hangulatjavításra is használhatjuk. A rózsának nemcsak szépsége vitathatatlan, hanem jótékony hatásai is ismeretesek. A rózsaszirmokból készült tiszta olaj jó hatásfokkal csökkentheti a gyulladásokat, nyugtatja az idegrendszert, csillapíthatja a köhögést, és csökkentheti a fejfájást is. Hatékony lehet a rosszkedv és a szorongás elűzésében is, antidepresszánsként is megállja helyét, afrodiziákumként egyenesen kiváló!

A levendulát a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGYT) Gyógynövény Szakosztálya a 2018-as Év Gyógynövényének választotta, nem véletlen, hiszen a levendula az egyik legsokoldalúbban használt nagyon finom illatú gyógy-, fűszer- és dísznövény napjainkban is. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben szerepel a levendula szárított virága és a belőle nyert illóolaja is. A gyógyászatban a levendula lilás színű virágát és/vagy ennek sajtolásából készült olaját alkalmazzák nagyon sok mindenre, többek között alvásproblémára, bőrproblémára, nyugtatásra és hangulat stabilizálására. Óvatosan kell bánni az esszenciális olajok adagolásával is és a szinergikus hatásuk miatt alapos körültekintést igényelnek. Az olajokat mindig tudatosan választjuk ki a maximális hatékonyságuk érdekében és ne bízzuk sose a véletlenre. Az esszenciális olajok ígéretesek és izgalmasak is egyben, amikor a saját és családunk egészségmegőrzéséről beszélünk, de Paracelsus híres mondását azért ne feledjük sose:

"A dózis különbözteti meg a mérget a gyógyszertől”

Az illóolajok olyan töménységűek, érdemes tehát aromaterapeutához vagy más szakemberhez fordulni minden esetben, mielőtt használni szeretnénk az olajakat! Sokan gondolunk az egészségünkre úgy, mint a legfőbb kincsünkre. Ha Te is így vagy ezzel és megismernéd szívesen az esszenciális olajakat, várlak szeretettel a következő szakmai rendezvényen Téged is! Választ kapsz többek között olyan kérdésekre is, hogy mik is azok az esszenciális olajak, milyen természetes hatóanyagokat tartalmaznak, hogyan hat, hogyan működik az aromaterápia.

Jelentkezz Te is, mert az olajok napi használata bizony jótékonyan hathat immunrendszeredre, stabilizálhatja idegrendszeredet és megnyugtathatja lelkedet is.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5903 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x