HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22
Címlap / A nyúlon túl / Tavaszi varázslat: A 7 legjobb dekorációs tipp húsvétra!

Tavaszi varázslat: A 7 legjobb dekorációs tipp húsvétra!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22

A hajnövesztő varázslaton keresztül a lakás díszítésén át az újjávarázsolt húsvéti tálcáig számos ötletet olvashatsz a cikkben. Sőt, a tojásdíszítés szalvétatechnikás változatával is megismerkedhetsz. 

 

1. Húsvéti család
A tojásokat kifújjuk, majd a tetejüket óvatosan levágjuk. Öntsünk mindegyikbe földet vagy tegyünk bele vattát és a tetejére szórjunk búzaszemeket, vagy fűmagot, vagy valamilyen fűszernövény magját. A tojásra mindenki rárajzolja saját képmását és kész is a család. Alátétnek festett wc-papír guriga használható, amit karikákra vágva alkalmazunk. Pár napi locsolgatás után mindenkinek szépen kezd kinőni a haja. A megfelelő gondozás elkerülhetetlen a siker érdekében.

2. Húsvéti koszorú
A karácsonyról maradt koszorú alapot felhasználva, élénk színekben pompázó szalagokkal és a boltokban kapható kiscsirkékkel igazi húsvéti dekorációt készíthetünk. Jó lehet ajtódísznek vagy a húsvéti asztal dekorációs elemeként. A szalagokkal körbetekerhető az egész koszorú, de ha csak egy-két részen hajtod rá akkor is szép lesz. Rögzítése a végeknél ragasztópisztollyal történhet. A kiscsirkéket szintén ragasztópisztoly segítségével lehet könnyen rögzíteni.3. Virágok a levegőben

Színes papírokból kivágva és egy hosszú damilra, vagy kenderből készült szálra felfűzve ékesíthetjük otthonunkat csodás virágokkal, szívecskékkel. Első lépésként rajzolj egy sablont virág, szív vagy katica formájút. Majd színes vagy mintás kartonból vágd ki a formákat és tűzőgéppel rögzítsd a damilra és már fel is lehet akasztani. Egyszerűen elkészíthető mégis mutatós dísz válik belőle.

HarmoNet tipp: Húsvéti kiállítás - Tarts velünk! >>

4. Tojásfa

Nagyon divatos dísz és kiváló hangulatot varázsol egy kis tojásfa az asztalon. Sok helyen lehet kapni egyszínű vagy akár mintás műanyag vagy hungarocell tojásokat, amiket aztán fel lehet akasztani a fára. A hungarocell tojásokat akril festékkel lehet szépen befesteni, a műanyagokat pedig alkoholos filccel díszíthetjük. Ügyesebbek a hungarocellre szalvétatechnikával is készíthetnek szép mintákat.5. Szalvéta (dekupázs) technika a húsvéti tojás díszítésére

Húsvétra díszítő elemként használandó tojásokat remekül lehet szalvétatechnikával is ékesíteni.

Hozzávalók: Kifújt vagy főtt tojás, mintás szalvéta és ehhez a technikához kapható ragasztó (hobbi boltokban megvásárolható decupage ejtsd: dekupázs ragasztó), fehér festék.

Készítés: Tetszés szerint válassz mintát a szalvétáról, és vágd körbe, majd ragasztózd be ecsettel a tojás azon felületét ahova a mintát rakni szeretnéd. Ha fehér tojást akarsz akkor a ragasztás előtt fesd be a tojást fehér festékkel és várd meg amíg megszárad. A szalvétának csak egy rétegét kell felrakni a tojásra, ezért a kivágott minta alapját képező papírrétegeket le kell bontani addig, míg csak az a réteg marad, amelyiken a festett minta van. Ezt kell ráhelyezni a ragasztózott tojásfelületre. Át is lehet, kenni finoman a ragasztóval ugyanis átlátszóvá válik.

6. Ablakmatrica
Ha már lekerültek a karácsonyi díszek az ablakodról, akkor jöhet a tavaszi díszítés illetve a húsvéti tojás.
Hozzávalók: kontúrfesték, ablakmatrica festék, nejlon lap, némi kreativitás


Rajzolj, kontúrfestékkel egy tojást majd egészítsd ki belül mintákkal. Ha már megszáradt a kontúrfesték, akkor belül a minták szerint kitöltheted a tojást színekkel. Ha ez is megszáradt, akkor már csak az van hátra, hogy lehúzd a nejlonról és már rakhatod is az ablakra. Jó, ha kemény nejlont használsz, mert akkor könnyebben le tudod szedni róla a kész művet. Aztán csak fel kell raknod az ablakra, vagy tükörre.

HarmoNet tipp: Hetvenhét humoros húsvéti SMS és locsolóvers -nyereményjátékkal >>

7. Régi tálca újjávarázsolva húsvéti hangulatban!

A régi kopott műanyag tálcádat nem kell kidobni, húsvétra gyönyörű tálaló tálcát készíthetsz belőle szalvétatechnikával. A tálcát előzőleg le kell tisztítani, majd szárazra törölni. A decupage ragasztóval be kell kenni, azt a felületet ahova a mintát szeretnéd elhelyezni, majd a rétegeket szétbontva rá kell rakni a szalvétát. Utána, át is kenheted a tetejét is a ragasztóval, így tartósabbá válik a kész mű.


Köszönöm a segítségét az óvodáknak! Az érdi Mókus csoport és a budaörsi Holdacska csoport felnőtt és gyermek tagjainak.

Egry Márta

 
 
[25091]


Pogány húsvéti tojás jósda
Melyik tojást választanád, ha csak egyet szabad? Kattints rá!
(Utána persze megnézheted a többi tojás jelentését is, de mindig az első az igaz Rád!)
 
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x