A világot meghódító regény most Magyarországon: Amerikai...
Címlap / Ajánló / A világot meghódító regény most Magyarországon: Amerikai Istenek

>

A világot meghódító regény most Magyarországon: Amerikai Istenek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A Hugo-, Nebula-, Bram Stoker és Locus-díjas, világszerte elsöprő sikerű regényt most a könyv megjelenésének tizedik évfordulójára kibővített változatban vehetik kezükbe a magyar olvasók. Stephen King így méltatta: "Gaiman egy igazi kincsestár… még jó, hogy itt van nekünk."  

Árnyék három évet töltött börtönben, közben mindvégig csak azt a pillanatot várta, amikor végre hazatérhet szeretett feleségéhez, hogy együtt új életet kezdjenek. De mielőtt találkozhatnának, szabadulása előtt néhány nappal a felesége autóbaleset áldozata lesz. Árnyék élete romokban hever, és ekkor a sors egy különös idegennel hozza össze, aki Szerda néven mutatkozik be, és furcsa módon sokkal többet tud róla, mint ő saját magáról. Szerda munkát ajánl neki, és miközben az események egyre váratlanabb fordulatokat vesznek, Árnyék kénytelen lesz megtanulni, hogy a múlt sohasem hal meg igazából. Mindenkinek, még az ő szeretett Laurájának is voltak titkai, és az álmok, mesék, legendák sokkal valóságosabbak, mint azt korábban gondolta volna. Árnyék számára egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy a mindennapi élet nyugodt felszíne alatt különös vihar tombol. Egy háború, amelynek tétje nem más, mint Amerika lelke. Egy háború, amelynek Árnyék hirtelen a kellős közepén találja magát. A Hugo-, Nebula-, Bram Stoker és Locus-díjas, világszerte elsöprő sikerű regényt most a könyv megjelenésének tizedik évfordulójára kibővített változatban vehetik kezükbe a magyar olvasók.

Neil Gaimanre egészen fiatal korától kezdődően hatást gyakorolt a sci-fi és a fantasy, többek között J.R.R. Tolkien, C.S. Lewis, Harlan Ellison és Ray Bradbury művei. A nagy áttörést a 2000-es Amerikai istenek hozta meg Gaimannek, melyért egyszerre kapta meg a Hugo-, Nebula, Bram Stoker- és Locus-díjakat, és ami a nem sci-fi olvasók előtt is ismertté és kedveltté tette. Az ezt követő műveit (Anansi fiúk, Coraline, Törékeny holmik, A temető könyve) szintén díjesőkkel honorálták, így az új évezred legfontosabb fantasy szerzőjévé vált. Nemrég sok időt töltött Kínában, jelenleg ottani utazásairól és az ország mítoszáról tervez könyvet írni, ami mellett további két gyermekkönyvön is dolgozik.



„Az Amerikai istenek szatirikus, hátborzongató, fennkölt, varázslatos, bölcs, titokzatos, szívszaggató, és olyan különleges érzelmi gazdagság és mélység jellemzi, amely egyedül a legkiválóbb történetmesélésből fakadhat.”
Peter Straub
 
„Neil Gaiman, ez a kivételes érzékenységű és határtalan képzelőerejű író, régóta számon tartott tehetsége Angliának; mostantól pedig már Amerikának is” 
William Gibson

A könyv már kapható!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1363 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x