Tavaszi menü spárgával, új répával és eperrel
Címlap / Asztalra / Tavaszi menü spárgával, új répával és eperrel

Tavaszi menü spárgával, új répával és eperrel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Kimegyek a piacra és már halomban áll a friss zöldség! A hosszú tél után mindig élvezet fogasztani a harsogó zöld vagy szolidan fehér spárgát, a narancssárga répát vagy a csodaszép epret! Színterápiának sem utolsó! 

Előétel: Tavaszi zöldségleves>>

Főétel: Spárgás csirketekercs sült spárgával

Hozzávalók: 4 nagy szelet csirkemell, 8 szelet húsos bacon, 2 csomag spárga (ennek egy részéből készül majd a köret), olivaolaj, só, bors, fokhagyma

A csirkemelleket mindkét oldalon kicsit meglapítgatom de vigyázok,hogy ne szakadjon szét. Mindkét oldalát besózom, beborsozom és félreteszem. A spárgát megtisztítom, 8 szálat használok a húshoz, a többit 3 cm darabokra vágom. Ezután jön az összeállítás: egy szelet húsra teszek 2 szál spárgát, feltekerem majd a baconnel betakargatom. Egy tűzálló edénybe vagy tepsibe kevés olivaolajat teszek, beleteszem a csirketekercseket és lefedve 30 percig sütöm. A fóliát levéve még megpirítom egy kicsit és már tálalható is.

Mellé beteszem a spárgát is ami nagyon egyszerű: A megtisztított zöldséget egy sütőpapírral bélelt tepsire teszem. Locsolok rá olivaolajat, zúzott fokhagymát is teszek hozzá, összekeverem és 200 fokos sütőben addig sütöm míg roppanós nem lesz.

Tipp: Egyszerre készülhet a két fogás, egymás mellé betehető két tepsi-válassz olyan edényt amivel ez megoldható! Időt és energiát spórolsz!

Desszert: Joghurtos eperhab

Hozzávalók: 4 dl natúr joghurt, 5 dl tejszín, ízlés szerint cukor, 20 dkg friss eper

A tejszínt jó keményre felverem, hozzákeverem a cukrot és a natúr joghurtot. Az eperből néhány szemet félreteszek a díszítéshez, a többit botmixerrel pürésítem. Hozzáadom a joghurtos-tejszínes keverékhez és tálkákba adagolom!

A megmaradt eperrel, citromfűvel díszítem!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5585 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x