A kínai rizs nagy trükkje

A Kínai konyha alapja a különlegesen főzött rizs. A kínai étel mindenhol a világban nagyon kedvelt nagy választéka miatt. Az ételek kombinációi olyanok, hogy szinte mindent mindennel esznek.

Az ételféleségek gazdag tárházát vonultatja fel az egyszerűtől a legbonyolultabbig. Vegetáriánusok és húsevők gasztronómiai élvezetét biztosítja.

Rövid szemű kínai rizst kiválogatjuk, megmossuk, és kínai szokás szerint marékkal mérjük. A hideg edényt kikenjük valamilyen zsiradékkal és kettő az egyhez (tehát dupla annyi víz, mint rizs!) arányban feltesszük főni, hideg sós vízben, anélkül, hogy előzőleg megdinsztelnénk a rizst.
Nem kell kevergetni, elzárva a tüzet, a saját gőzében hagyjuk feldagadni még kb. 10 percig. Pörgős rizst kapunk, ami magában, köretként, vagy alapként használható kínai ételekhez.

Tipp: Együk stílusosan, pálcikával!