Adventi palacsinta

Különleges sült-töltött palacsinta, mézespuszedlis-narancsos-diós töltelékkel. Ugye neked is összefut a nyál a szádban?

Palacsinta tésztát keverünk:
2 tojás,
0,5 tej,
1 cs vaníliás cukor,
3dl szóda,
25 dkg liszt,
csipet só, és
2 db alma reszelve kicsavarva.

Kicsit sűrűbb tésztát  kapunk mint a rendes palacsintánál.
Palacsinta sütőben az egyik oldalát megsütjük és egy kivajazott tortaformába csusztatjuk úgy, hogy a nyers fele legyen felül.
Aa töltelék amit rárakunk álljon darált dióból, reszelt almából és egy kis apróra morzsolt mézespuszedliből, amit egy kis lekvárral vagy narancslével teszünk kenhető állagúvá. Kisütjük a bekevert anyagot, palacsinta, töltelék, palacsinta…egymásra halmozva, palacsinta legyen az utolsó.
Előmelegített sütőben (180 fok) kb. 15 perc alatt átcütjük a teteje is megpirult. Ha kihült csokimázat készítünk (csak felolvasztjuk a csokit) és egy narancs kifacsart levét adjuk hozzá vagy narancslikőrt (csak felnőtteknek) és leöntjük vele a palacsinta tortát. Narancs karikákkal díszitjük.

Készíthetjük egyszerű palacsintával is és almás mézeskaláccsal töltjük meg, és narancsos csoki öntetet használunk hozzá.