Hat csodacsillag: A fahéjas túrós

Hat különleges csillag-sütit kínálunk karácsonyra, melyek nem csak finomak, de egyszerűek és különlegesek, sőt hamar elkészíthatőek is.

Kb 50 db csillag sülhet így:
30 dkg túró,
20 dkg margarin,
35 dkg liszt,
10 dkg porcukor,
2+1 tojás a kenéshez,
őrölt faféj,
mák,
dió, (1-1 dkg)

A túrót, margarint , lisztet, porcukrot, 2 tojást és az őrölt fahéajat (ízlés szerint) összedolgozzuk. Rövid pihentetés után kinyújtjuk és csillag alakú tésztaformával kiszaggatjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük és felét megszórjuk a mákkal, a másikat a dióval. Előmelegített közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük. Kb 15 perc alatt kész, egy óra alatt négy tepsivel süthetünk meg, váltott sütőlapokon. Figyeljünk, hogy egyenes tortarácson, vagy deszkán hűtsük ki.

Kérdezze háziasszony tanácsadónkat, Patocskai Nikolettet konyhatrükkökről és praktikákról!

A hat csodacsillag: 
Mandulafrorgácsos csillag
Mézes-mákos csillag
Szilvás töltött csillag
Csokicsillag hómázzal
Csillagos karácsonyi non plus ultra