Hat csodacsillag: Mandulaforgácsos

A csodacsillagok reprezentatív darabja a mandulaforgáccsal megszórt fajta. Ehhez sem kell sok, csak csillag alakú kiszúró.

Hozzávalók kb. 30 darabhoz:
10 dkg étcsokoládé
2 tojásfehérje
25 dkg cukor
25 dkg darált mandula
2 evőkanál liszt
1 csipet őrölt szerecsendió
2 evőkanál mandulaforgács

Előkészítés: Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit. A csokoládét apró darabokra tördeljük, és vízfürdőben felolvasztjuk.
Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben beleszitáljuk a cukrot. Hozzáadjuk a mandulát, a lisztet, a szerecsendiót, a folyékony csokoládét, és összedolgozzuk. A tésztát kb. fél cm vastagra kinyújtjuk, csillagokat szaggatunk ki belőle, a tepsire rakosgatjuk, és kb. 3 órát szikkadni hagyjuk. Mindegyik tetejére 1-1 darabka mandulaforgácsot nyomunk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A süteményeket a sütőben kb. 8 percig sütjük, kb háromegyedóráig.

Kérdezze háziasszony tanácsadónkat, Patocskai Nikolettet konyhatrükkökről és praktikákról!

A hat csodacsillag: 
Fahéjas túrós csillag
Mézes-mákos csillag
Szilvás töltött csillag
Csokicsillag hómázzal
Csillagos karácsonyi non plus ultra