Hat csodacsillag: Mézes-mákos

A különféle csillagok a lakás több pontján kínálva, illatukkal stílusosságukkal és különlegességükkel egyénivé teszik az ünnepet.

Hozzávalók:
1 kg teljes őrlésű búzaliszt vagy vörösliszt vagy graham liszt
2 teáskanál szódabikarbóna
3-4 evőkanál olaj
Vízzel közepesen kemény tésztát gyúrunk. Sütésnél a tepsit nem kell kiolajozni, ez az alaptészta, ehhez 3 evőkanál mézet, őrölt fahéjat, szegfűszeget teszünk.

Vékonyra nyújtjuk, csillag formájú kiszúróval egyformára vágjuk, és minden második közepét egy kisebb kiszúróval kilyukasztjuk. Összekevrünk darált mákot mézzel, esetleg egy egész kevés langyos vízzel úgy, hogy jól kenhető legyen. Ezzel ragasztjuk össze a kisült tésztákat, egy simát egy lyukassal. Tölthetjük még mézes kókusszal, vagy mézes karobbal. (Szentjánoskenyérpor, bioboltokban beszerezhető. Ízben és felhasználhatóságban a kakaóhoz hasonlít, de sokkal egészségesebb.)

Kérdezze háziasszony tanácsadónkat, Patocskai Nikolettet konyhatrükkökről és praktikákról!

A hat csodacsillag: 
Fahéjas túrós csillag
Mandulafrorgácsos csillag
Szilvás töltött csillag
Csokicsillag hómázzal
Csillagos karácsonyi non plus ultra