Hat csodacsillag: Csokicsillag hómázzal

A színek kontrasztja jellemzi ezt a csodálatos kis linzercsillagot, ha merészek vagyunk, színesre is varázsolhatjuk, egy-egy csepp ételfestékkel, vagy színes cukormázzal.

Hozzávalók:
10 dkg cukor
25 dkg vaj vagy margarin
30 dkg liszt
1 egész tojás
l csomag vaníliás cukor
2 evőkanál sötét kakaópor

A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, egy óráig hideg helyen pihentetjük, majd fél centi vastagságúra kinyújtjuk.
Figyelem, linzertésztát nem szabad túl sokat gyúrni, mert megéghet a sütőben!
Csillag formákkal kiszúrjuk. A formák felét középen a legkisebb szaggatóval vagy egy gyűszűvel kiszúrjuk. Forró sütőben kisütjük.

Mártogassuk a kisült linzereket csokoládémázba, illetve a másik felüket cukormázzal csorgassuk le (Kevés víz, cseppnyi citromlé porcikor elegyéből készül a cukormáz, de csinálhatjuk kész cukormáz porból is, ha biztosra akarunk menni. Ebből kapható ízesített és színes változat is. A csillagok közepébe a máz megszilárdulása előtt szúrhatunk egy-egy aszalt gyümölcsöt, csokidarabkát, bevont cukordrazsét, vagy meghinthetjük színes tortadarával. A vegyes színű linzereket, ha megszáradt rajtuk a máz, ragasszuk össze savanykásabb ízhatású lekvárral.

Kérdezze háziasszony tanácsadónkat, Patocskai Nikolettet konyhatrükkökről és praktikákról!

A hat csodacsillag: 
Fahéjas túrós csillag
Mandulafrorgácsos csillag
Mézes-mákos csillag
Szilvás töltött csillag
Csillagos karácsonyi non plus ultra