Mi legyen a maradékból? - Gesztenyeszív

Ha sok gesztenye massza maradt meg az ünnepek alatt, mert senki nem akart már pürét enni a sütihegyekre, akkor itt az ötlet a kármentésre.

Hozzávalók
5 dkg hámozott mogyoró
50 dkg gesztenyemassza
6 dkg margarin
1 tojássárgája
1 dl rum
2 evőkanál porcukor
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
 
 
Elkészítés
A mogyorót zsiradék nélkül megpirítjuk, hagyjuk kihűlni, majd megdaráljuk. A gesztenyemasszát habosra keverjük, 50g vajjal, a tojássárgájával, a rummal és a mogyoróval. Egy kb. 30x30 cm-es alufólia lapot megkenünk a maradék vajjal, megszórjuk egy evőkanál porcukorral. Közepére halmozzuk a gesztenyét, tenyérrel kissé ellapítjuk, megszórjuk a maradék 1 evőkanál. porcukorral, majd kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk és közepes méretű szív formával kiszúrjuk. A csokit gőz felett felolvasztjuk és a gesztenyeszíveket félig belemártjuk, majd egy rácsra rakosgatjuk és hagyjuk megdermedni.