Mars, meg a férfiak diadalmas éve - 2007

A HarmoNet asztrológusának analízise a Mars bolygóról, a 2007. évről, sikerekről, férfiakról, na meg mindarról,ami az Univerzum forgástengelyén a kenőzsír. Annak ürügyén, hogy a 2007. esztendő a Mars bolygóval mutat analógiát. Illetve mindazzal, amit a Mars, mint férfias - harcos jelkép jelent.

Örök harc; asztrológia, kontra csillagászat
A Marsnak, vagyis a képen illusztrált égitestnek, mint fizikai valóságnak, nem sok köze van ahhoz, amit az asztrológia marsi analógián néven illet. Az örök harc - egyébként mint minden harc, így ez is totál értelmetlen! - a horoszkópusok és a csillagászok között éppen ennek eldöntésére irányul. Mármint hogy a Marsnak mint fizikai égitestnek tényleg van-e hatása Kovács Jenő villanyszerelőre Hajdútöttösön, vagy nincsen. A válasz egyszerűen az: Nincs. A válasz egyszerűen az: Van. A válasz mindkét esetben igaz. Ugyanis maga a fizikai kiterjedés, amit a Mars jelent, nincs ugyan hatással említett Jenőnkre, de azon dolgok összessége, amit Mars jellegű analógialáncolatnak nevezünk, igenis nagy hatást tud gyakorolni. Nem csak rá, hanem minden kedves olvasónkra, sőt szeretett hazánkra, sőt Föld bolygónk összes lényére is.
A Mars, mint bolygó, nevét Marsról (görögül Ares) a hadistenről kapta. Vörös, tüzes, erőteljes, végletes jellegét nem vitatják a tudósok sem.

A 2007 év a Mars éve
A 9-es jelű év uralkodója. Jellemformáló, erőt, önbizalmat, merészséget adó bolygó, ami az ösztönéletünkre is erős hatással van.

A Mars uralma alatt álló csillagjegyek:
A Kosban és a Skorpióban érvényesül leginkább, de harmonikusan hat a Bakban és az Oroszlánban is.

A MARS
Jellemzői, címszavakban: akarat, erő, ösztön, vágy, energia, szenvedély, kezdeményezés
Színe: vörös
Napja: kedd
Köve: a rubin és malachit,
Növényei: hagymák, paprikák, bors, len, mustár, fenyő, komló, tealevél
Íz, ami kapcsolható hozzá: az erős csípős, maró, markáns ízek
Állatai: kutya, farkas, kosjuh, sas,
Szervek: izom, orr, bal fül, férfi nemi szerv, vér, epe, fej
Betegségek: minden gyulladás, hűléses bajok, migrén, aranyér betegségek, epebántalmak, égések, a vérképző rendszer zavarai
Gyógynövényei: csalán, galagonya, búzavirág, üröm, bazsalikom, zsálya, macskagyökér, borsmenta
Kedves tárgyak, ajándékok: Kések, kardok, díszfegyverek

A Mars típusú ember:
Az ebbe a típusba tartozó személyek ebben az évben bizony jól teszik, ha megélesítik a kardjukat, mert rengeteg kihívással, harccal, küzdéssel találkoznak. Különösen a Március hónapra lesznek nehézségeik, de a szeptemberük is kemény lehet.
Innen ismerjük meg a Mars típusú embert: Zömök, inkább alacsony homlokú, nagy fejű típus. Haja göndör, rövid, színe sötét, vagy vörösesszőke, szeme barna, vagy szürkés. Általában tekintet vad, merész, harcos. Szemöldöke gyakran összenőtt, sűrű, bozontos,nyaka rövid, orra lehet egyenes és hajlott is. Általában szögeltesen, erőteljesen mozog, katonásan jár. A Mars típusú férfi, bár klasszikusan nem szép, mégis ragadnak rá a nők, mert erőt sugároz. A Mars jellegű nő a határozott szingli, aki tudja mit akar.

Mars jellegű foglalkozások, amikben az idén sikerek és kihívások lehetek:
Minden harcos, katonai jellegű foglalkozás, így a katonák, a rendőrök, de az államigazgatásban és más, szigorú hierarchiákban dolgozó helyeken - például fegyintézetek, -is érdemes odafigyelni, mit hoz az év. A vegyészet területén jelentős újdonságok születhetnek, ez sajnos éppen úgy lehet egy jelentős vegyi fegyver kifejlesztése, mint egy korszakalkotó orvosságé, ám az orvostudományok - különösen a sebészet, és más -késes- szakmák területén is érdemes figyelni a kihívásokra. Ilyenek a hentesek, mászárosok is. Az erőszakos rendfenntartás másik letéteményesei - jegyellenőrök, parkolási bírságokat osztogatók - teszik e legjobban, ha vigyáznak, hiszen ellenük ebben az évben súlyos bántalmazások is történhetnek.
Ebben az évben egyensúlyt ad, ha valaki vassal, fémmel, kovácsolással foglalkozik. A szobrászat, vagy a fémes-földies tevékenységek kapcsolhatók ide, mint levezető energiák.

A Mars típusú erők szintjei:
Legfelső szint a vértanú: Elveiért mindent vállaló, a szellemi szint megvalósítása.
Középső szint: a vállalkozó, a fizikai és anyagi megvalósulás a cél.
Alsó szint: az erőszakos, ösztönösen cselekszik ami felkeltette vágyát azt megszerzi még saját pusztulása árán is.

Mik a teendőink ebben az időszakban:
Meg kell tanulni az erőinket kezelni és irányítani. Feladat a rendelkezésünkre álló energia, minél tökéletesebb felhasználása. Nem azt kell erőltetnünk, amiben korátozottak vagyunk, hanem amiben segítségünk van. A Mars megmutatja, mely területen van cselekvési és egyben akarati szabadságunk. Nem szabad elfojtani és megtagadni, inkább el kell vezetni, ez lehet a sport vagy a szex.

Az erőt erővel nem lehet legyőzni
Az ellenállás indulatot szül, eltűnik a kontroll és rombolóvá válik. Hatásában elszántságot, óriási akaratot, lendületet biztosít. Kedvező adottságokat adhat ez az év a vezetéshez, aki az idén válik vezetővé, az nem ismer akadályokat. Határozott fegyelemmel jól irányítható. Nagy versenyszellem, nagy az elszántság szükségesek ehhez. De durvaságot, brutalitást, kötözködést, harcot, indulatokat, tombolást- rombolást, fokozott nemi ösztönöket is tartalmazhat, tehát aki most válik vezetővé, vagy eddig is vezetett, az ügyeljen

A Mars évének analógiái hónapról hónapra:
Január - Vágyak és ígéretek valósulnak meg, politikai szinten különösen sok ígéret hangzik el. Nem mind jók, és jobb, ha nem valósul meg mind.
Február - Sok új rendszer kerül bevezetésre, az államigazgatástól a belsőirányítási rendszerekig, átszervezésekig, belső időrendek átértékeléséig ez sok réteget érinthet. Politikailag kik-ki érthet bármit az "új rendszer" alatt 
Március - Igen érzékeny hónap, nem csak Március idusának évfordulója miatt, hanem egyébként is. "Ki most ha kell, halni nem mer", az jobb, ha otthon marad, mert a lázongások, forrongások, forradalmi szelek hangulata erősen hat z országra. Nem csak a politikára, de a magánemberek életére is. Borulnak itt kapcsolatok, új alapokra helyeződnek munkakörök, megnőhet a sztrájkok száma országosan, így borulhat az egész gazdaság.
Április - Eltitkolt dolgok szivároghatnak ki, olyan dolgokat hoz felszínre a felfordulás (forradalom) amik megváltoztatják az emberek gondolkodását. Súlyosabb természeti katasztrófák is lehetnek, áradások, földrengés, stb. Sajnos ezek hazánkat is érinthetik, de erre most ha lehet még kevesebb pénz lesz elkülönítve, és megint a jó szándékú emberekre vár a megoldás.
Május - Az emberek otthona kerülhet válságba, anyagi krízisek kora lehet. (óvatosnak kell lenni a kölcsönök felvételével ebben az időszakban!) Anyagi és erkölcsi ellehetetlenülést hozhat országos és egyéni síkon is ez a hónap, érdemes vigyáznunk.
Június - Új utak - szó szerint akár! - és új rendszerek léphetnek be a képbe, megszületnek az előző hónap kríziseire szánt megoldások.
Július - A külföld hatása igen erős. A politikában lehetséges, hogy a vezetés külföldi segítséget kér, de nem az emberek érdekében, hanem a maguk önző érdekeiért teszik. A külföld sok tekintetben közbeszólhat ebben a hónapban, akár az egyéni emberek életében is. (Nem csak a nyaralások miatt, hanem üzletileg, emberileg új kapcsolatok, szerelmek, munkák szempontjából)
Augusztus - A lakosság és az ország vezetése között jelentős ellentétek kerülnek felszínre, kiéleződnek. Anyagi összeomlás, vagy több helyen fellépő tüzek (például erdőtűz) lehetségesek. Az anyagi ellentét analóg módon a gyermekek és szüleik, a vezetők és beosztottak között is érezteti majd hatását. A kamaszok erőteljes lázadását nem letörni, hanem kísérni, és utána levezet ni szükséges.
Szeptember - A Mars ereje itt teljesedik ki. (Ez a kilencedik hónap) Harcokat, atrocitásokat, nagy nehézségeket vetítenek előre. A harcok direkt módon is érthetők, de az egyéni ember életében, a vezetőikkel, feletteseikkel szemben is megnyilvánulhatnak. A nép tettleg fellázad az igazságtalan dolgok ellen, és mindenki mást és mást ért igazságtalanság alatt. Erre a hónapra várhatók újabb természeti csapások, de ezek már nem annyira az országot, mint az egész világgazdaságot érintik. Október - a tárgyalások hónapja. A felforrósodott helyzetet az asztalnál kell megoldani.
November - az erők rendeződése.
December - új megoldásokat hoz az év vége, a Mars kiadja tüzét, béke és nyugalom lesz a hónap végére.

Berta Aranka