Parókák divatja

Parókában járni ma nagy divat. Műhajak, vendéghajak tucatjai, eredeti hajból készült hajpótlások és élénk színű valóban műanyag divat fejfedők tömegei kelletik magukat, a választás azonban nem könnyű. Margit néni múltkor Havas Henrik feje búbján is vendéghajat vélt felfedezni. Míg régen titkolni kellett a parókaviselést, ma szinte hivalkodnak vele, minél divatosabb, és drágább, annál vonzóbb lehet.

Parókában járni ma nagy divat. Műhajak, vendéghajak tucatjai, eredeti hajból készült hajpótlások és élénk színű valóban műanyag divat fejfedők tömegei kelletik magukat, a választás azonban nem könnyű. Margit néni múltkor Havas Henrik feje búbján is vendéghajat vélt felfedezni. Míg régen titkolni kellett a parókaviselést, ma szinte hivalkodnak vele, minél divatosabb, és drágább, annál vonzóbb lehet. A parókák egészségügyi viseletéről sem érdemes megfelejtkezni, hiszen sok ember küzd komoly hajhullással, például kemoterápia hatására. Számukra a paróka az életminőségük szinten tartását jelenti.

Parókát az arcbőrhöz!
Az egyik legdrágább divatcikk, bár ma már kaphatóak olcsóbb, ám kevésbé jó minőségű darabok is. Ezeket azonban csak akkor érdemes megvenni, ha csak kósza felbukkanó ötletből kísérletezünk parókával Ha parókát veszel, válassz olyan hajszínt, ami közel áll a sajátodéhoz. Ne feledd, hogy az olyan genetikai nyomok, mint a bőr árnyalata, a szem és a haj színe, nagymértékben összefüggnek. Az ettől a színösszeállítástól való lényeges eltérés kellemetlen hatású. Miközben a színek közelítő egyezéséhez ragaszkodni érdemes, nyugodtan választhatsz göndör stílusút, még akkor is, ha a saját hajad egyenes szálú, vagy éppen fordítva.

Parókarendelés katalógusból
Akik a katalógusokban a különböző parókákat bemutatják, profi modellek. Attól hogy nekik jól áll, te még nem fogsz egyből úgy kinézni! Amikor a katalógust böngészed, az olyan lányokat keresd, akiknek a fejformája hasonlatos a tiedhez - még akkor is, ha nem tetszik az általa éppen bemutatott paróka. A hosszú, az arcod szélén lefutó haj segít az arc formájának módosításában és lágyításában. A paróka minősége igen fontos. A hajnak természetes mozgással kellene követnie a fejed mozgását vagy a szél hatását.

Paróka színek és stílusok
Szín: a pokolba vagy a mennyországba juttat. Válassz a természetes hajszínedhez közel álló színűt. Ezáltal a szemöldököd nem lesz hangsúlyosan más színű és nem fog elütni a hajszínedtől. Sőt, még jobban is érzed magad egy, a saját hajad színével megegyező parókában.
Azt mindenki tapasztalhatta, hogy a szőkéknek jobb a dolguk - ezért aztán sokan akkor is szőke parókát vesznek, ha teljesen előnytelen a számukra.

Fazon: személytől függ, és bizonyára a legnehezebb kitalálni, főleg csomagküldő szolgálattól való rendelés esetén. Persze egy boltban, ha fel lehetne próbálni se biztos, hogy könnyebben menne. Kezd egyszerű fazonokkal, olyanokkal, amikről tudod, hogy felvennéd a boltba menet is. Egy bonyolult, dauerolt, Marge Simpson hajára hajazó frizura elég feltűnő lesz! Persze beszerezhetsz többet is a különböző alkalmakra, mint például esti viselet, napközben viselhetőt, sportoláshoz, stb.

Hossz: Ízlés dolga, azonban arra felhívnám a figyelmedet, hogy ha eredeti hatásra vágysz, ne gyönyörű hosszú hajat, inkább rövidet, vagy közepes hosszúságút válassz . Ha azonban fel szeretnél tűnni, bátran légy extra hosszú hajú, de ne feledd, ezt viselni kell tudni!

A parókák tárolása
Külön gond a parókák tárolása. A hosszabbak hajlamosabbak az összegubancolódásra, különösen akkor, ha be vannak csomagolva. A rövidebbek azon túl, hogy kisebb helyet foglalnak, mintegy magukba feltekerhetők, és a felvételük előtt csak meg kell rázni őket, és néhány, jó hajkefével történt igazítás után már viselhetők is.

Fazonírozás és kezelés
Ez legalább olyan fontos egy paróka esetében, mint a ruháknál. A legtöbb hajhoz mellékelik a kezelési utasítást is, de érdemes óvatosan gondozni, így nem kell gyakran mosni, vagy kefélgetni. Általános hiba szokott lenni, hogy a parókát mélyen az arcába húzza annak viselője, akár egészen a szeméig is. Ez nem egy meleg időben viselhető kalap! Bizonyosodj meg arról, hogy a parókád szorosan illeszkedik a fejedhez és ott is marad gyenge, de akár még erős szél esetén is.

Szállítás
Ha szállítani kell vagy kicsiny helyre kell elrakni a parókát, fordítsd ki, és tekerd fel magamagán. Ez megvédi a hajat a legtöbb hatástól. Ha egy bőröndben vagy egy cipzáros táskában tartod, ügyelj arra, hogy ne csípje be. Az így összegabalyodott parókát gyorsan vagy könnyedén szétfésülni nem túl vidám feladat.

A Traveszti cikkének felhasználásával Harangozó Barbara

Forrás oldalunk – Paróka viselés - http://nexus.hu/travesztinet/haj.htm