Gyermekszex a szomszédban

Ne higgyük, hogy a gyermekpornó csak a keleti országokban dívik. Hazánkban rengeteg kisgyermek érintett, többségüket saját családtagjaik bántalmazzák. Az sem ritka, hogy testüket áruba bocsátják.

Gyermekszex - a jéghegy csúcsa csak a fotózás!
A gyermekek szexuális együttlétre való kényszerítését általában nem dokumentálják. Inkább a zárt ajtók mögött zajlik, a legnagyobb titokban, a legerősebb megfélemlítés mellett. A szexuális együttlétért nem is kell mindig fizetni, hiszen néha "kéznél van" egy bántalmazható kisgyermek. A tachnika fejlődésével ugyan ma már az olcsóbb telefonokkal is készülhetnek képek, de az intelligensebb réteg retteg attól, hogy ezzel megbuki, a kevésbé intelligens rétegnek pedig bántalmazható gyermekei előbb lesznek, mint mobil telefonjuk.

Gyerektest piac
Az már a bűncselekmény legszélsőségesebb formája, ha a gyermeket "piacra is dobják", vagyis rabszolgaságáért valamilyen ellenértéket kérnek. A meglepő, hogy ez az ellenérték a hazai bűntető gyakorlatban általában igen alacsony. A gyermekeket leggyakrabban saját szüleik, nevelőszüleik bocsátják áruba, és az sem ritka, hogy csupán alkoholadagjukat, vagy narkójukat kérik érte cserébe.

Az iskolában nem ismerik fel könnyen a bántalmazott, szexuálisan kihasznált gyermeket. Általában még ott is "rúgják őket", mivel a lelki terheik mellett nem képesek az iskolában is teljesíteni.

Néhány ötlet, hogy ismerhetjük fel a szexuálisan bántalmazott gyermeket:
 - Gyakran beszédhibás, dadog, vagy nem szólalmeg egyáltalán.
- Nem hajlandó leülni, ha leült, nehezen modzul meg, fészkelődik.
- Alsóneműjét nem hajlanó megmutatni.
- Bekakil
- Önmagát bántalmazza - szájon vágja, stb ...
- Erőszakkal, horrorisztikus történetekkel foglalkozik, maga is lehet erőszakos főleg a kisebbekkel
- Könnyebben keveredik "balhékba"

A fenti tünetek többségének észlelése esetén érdemes csak gyanakodni, ezek egymagukban nem jelentik a gyermekbántalmazást.
Hová frodulhatunk a gyanúnkkal? www.nane.hu