Rafinált tőkehal zöldtésztával

Egészséges és gyönyörű fogás, javítja a szív működését, az erek munkáját és a látást is. 15 perc alatt elkészíthető, reformétel, impozáns spenótos tönkölytésztával.



Hozzávalók:


25 dkg spenótos (zöld) tönköly száraztészta,
1 szép tőkehalfilé,
1 citrom,
só, bors, citromfű 

Elkészítése:

A spenótos – tehát zöld színű - tönkölytésztát lobogó, forrásban lévő vízben főzzük, al dente, vagyis addig, amíg a főtt tészta vágási felületén még egy apró lisztcsík látható. Ettől a tésztának tartása marad, tetszetősebb állaga lesz és jobb íze. Ha megfőtt, leszűrjük, lecsepegtetjük.

A halat sózzuk, borsozzuk, majd egy kanál olívaolajon mindkét oldalát megsütjük úgy, hogy sütés közben egy citrom levét ráfacsarjuk. Miután a hal megsült, a halakat emeljük ki lapáttal, a tésztát pedig ugyanebben a serpenyőben forgassuk át. Kevés reszelt citromhéjjal is ízesíthetjük.

Citromfűvel díszíthetjük.

[kapcsolodo_cikkek]