Borkrémes-csokis gyümölcstorta

Ha valamilyen különleges alkalom előtt állsz, ezt az édességet neked találták ki. Ha el akarod kápráztatni a párodat egy romantikus estén, ezzel a törtakülönlegességgel garantáltan siker. Borkedvelőknek és gyümölcsimádóknak különösen ajánlott.

Elkészítés:



Süssünk egy kisebb adag olajos piskótát, az alábbi módon:

2 nagy tojást 3 púpos ek. cukorral jó habosra keverünk, hozzáadunk 3-4 púpos evőkanálnyi, sütőporral elkevert lisztet, meg kb. fél dl olajt. Egy kapcsos tortaformában megsütjük.


[kapcsolodo_cikkek] 

A krémhez:

A félbevágott körtéket, almákat, nektarint megfőzzük édes fehérborban, amibe betesszük a cukrot, citromhéjat, fahéjat, pár szem szegfűszeget.
Kiszedjük a gyümölcsöket, és beforraljuk a főzőlevet. Kb. 2 dl lesz belőle. 2 dl tejszínbe keverjünk 1 zacskó vaníliás pudingport, a bort és sűrűre főzzük.
Még melegen a piskótára kenjük, kirakjuk gyümölcsökkel és hagyjuk kihűlni.
Olvasztott csokival leöntjük. Előtte a gyümölcsök tetejéről papírtörlővel leitatjuk a nedvességet.