Izzasztókúra nyáron is - szaunázzunk a jó testszagért!

Izzadni pedig jó dolog! Ha betartod a szabályokat a testszagtól és a fölös kilóktól is könnyebb szabadulni! A nyári szaunázás előnyeire nagyon kevesen gondolnak, pedig ilyenkor is érdemes beülni a szaunába!

Izzadi pedig jó! - mondja a bölcs Finn, és bemegy a szaunába


A magyar ember ezt az élményt a nyílt utcán is átélheti, és ha véletlen felszáll a combino hatos villamosra, akkor extra élményben lehet része, kombinálva mások csak jobb esetben pacsuliszagú hónaljbűzével. Pedig az a szauna nem az a szauna. Bár a finneknél nincs olyan meleg, mint nálunk, de a szaunázásnak a nyári melegben is vannak előnyei. 

Testszag ellen - szaunával!

Ha nem akarunk azok közé tartozni, akik elrettentik saját bűzükkel a környezetüket, akkor bizony a legmelegebb nyárban is érdemes betérni a szaunába. Az izzasztás ugyanis regenerálja bőrünket, egy jó szaunázós luffa szivaccsal eltüntethetjük a bőrünk levált, elhalt hámsejtjeit, és az intenzív, célzott izzadás megszabadít azoktól a méreganyagoktól is, melyek büdössé tennének bennünket, ha a nap melegén izzadnánk.

A szaunázó ember szebben és gyorsabban barnul le. A szauna ugyanis a bőrt feszesen és egészségesn tartja, és a káros anyagoktól is megszabadítja. 

A szauna után sokkal kevésbé érezzük melegnek még a 40 fokos hőséget is, ugyanis a szaunázás rendszeres alkalmazása hozzászoktatja testünk hőközpontját ahhoz, hogy időnként erősebb hőnek is ki van téve. Egyszer érdemes kipróbálni, milyen kellemes dolog a szaunából kimenni a 40 fokba és magunkra rántani a jéghideg vizet a dézsából :) 

Azonban a szaunát a szív és érrendszeri betegségekben szenvedőknek minden esetben kerülniük érdemes, illetve csak orvossal konzultálva, a megfelelő cikust betartva szabad a szaunát használniuk. 

FONTOS: A szaunát használók aranytanácsa, hogy MINDEN ALKOHOL tilos a szaunázást megelőzően, és a szaunázás után közvetlenül! A folyadék- és sópótlásra különösen ügyeljünk! A legjobb, ha csak tiszta vizet fogyasztunk a szaunázás előtt és után, illetve érdemes lehet vagy sótablettát, vagy olyan sós ételeket fogyasztani, amelyek a szervezetünk kiürült sókészletét pótolni tudják.