Gluténmentes tiramisu, amihez tojás sem kell

A megszokott tiramisu-íz kedvelői nem fognak csalódni ebben a receptben! Elkészítése egyszerű, tojásallergiások és lisztérzékenyek is fogyaszthatják.

Hozzávalók:

120 g gluténmentes keksz (pl. 3Pauly)
8 ek marsala vagy amaretto vagy kávélikőr
200 ml tej
1 csomag vaníliás pudingpor
150 g mascarpone
60 ml presszókávé
kakaópor

Elkészítése:

A kekszeket helyezzük el tepsiben vagy tortaformában. Főzzük le a kávét, majd keverjük össze a likőrrel, és a kész öntettel locsoljuk meg a kekszeket. A tej 2/3-a segítségével készítsük el a pudingot, majd keverjük hozzá a mascarponét.

Az elkészült krém egy részét simítsuk el a leterített kekszeken, majd tegyük rá újabb réteg kekszet. Ezt ismét locsoljuk meg a kávés öntettel, s kenjük meg a mascarponés krémmel. Addig folytatjuk a rétegezést, míg a kekszek elfogynak, és a sütemény tetején már csak krém van. Végül kakaóport szórunk a tetejére. Díszítésként tehetünk rá gyümölcsöket vagy csokireszeléket.