Niki remek hétvégi menüajánlata

A HarmoNet népszerű Nagyi konyhájának rovatvezetője, Niki ezentúl minden hétvégén megörvendezteti a konyhában sürgő-forgó, s olykor tanácstalan háziasszonyokat egy-egy remek menüvel és hasznos tanáccsal.

A mostani hétvégi menü egy igazi házias ebéd lesz. Egy ízletes zöldborsó leves, finom májgaluskákkal; főételként pedig egy lágy sajttal töltött sertés szelet. Mellé egy pohár bor és garantált a kellemes, családias hangulat! Akár a családnak, akár vendégeknek készítjük, biztos lesz a siker!

Tót tavaszi leves májgaluskával
Ehhez az ízletes leveshez tökéletesen illik a májgaluska!>>
Mindenképp figyeljük oda, hogy ne főjön szét, szépen egyben maradjon!

Tipp: A borsós ételekhez remekül passzol a petrezselyem íze, használjuk bőségesen!

Göcseji Csemege sajtos göngyölt sertésszelet
Következzék most egy fehérjedús és finom étel a vasárnapi ebédhez. Íme a hozzávalók:

sertéscomb
50 dkg
gépsonka 10 dkg
Natúr Göcseji csemege sajt 10 dkg
liszt 5 dkg
tojás 2 db
zsemlemorzsa 12 dkg
olaj 2 dl
őrölt bors, só

A sertéscombból négy egyforma szeletet vágunk. Kiverjük, megsózzuk és meghintjük őrölt borssal. A sonkát és a sajtot kis kockákra vágjuk, és az előkészített húsokra halmozzuk. Ezután a húsokat összegöngyöljük, hús-tűvel rögzítjük, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban kisütjük. A hústűt eltávolítjuk és a húsokat éles késsel kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Hasábburgonyával vagy burgonyapürével tálaljuk.

Tipp: Mindenképp használjunk hozzá hústűt, ne próbálkozzunk nélküle, mert a sajt kifolyik belőle.

Kellemes hétvégét kívánunk minden kedves olvasónknak!

Szívesen sütnél,főznél még valami finomságot? Nézz szét receptrovatunkban!>>
Tanácsra, ötletre lenne szükséged a konyhában? Patocskai Nikolett, a Harmonet szakértője várja kérdéseidet!>>