Szívesen ágyba menne veled? Ismerd fel a csábítás gesztusait!

Don Juannak van egy hihetetlen képessége: a megfelelő helyen van, a megfelelő időben, és bárhol "kiszúrja" azokat a nőket, akik "igen"-jelzéseket kommunikálnak. Rájuk aztán le is csap rögvest.

Valahányszor rendezvényen veszünk részt, óhatatlanul kezdetét veszi a titkos szemrevételezés. Vannak férfiak, akik úgyszólván rekordot döntenek a hódításban, és tíz perc alatt rabul ejtenek, és annyira elcsábítanak egy nőt, hogy az, mintegy ellenállhatatlan vonzásnak engedelmeskedve követik őket bárhová...

Udvarlási gesztusok, nősténycsábító trükkök
Az állatok viselkedésével foglalkozó kutatók azt találták, hogy a különböző fajok hímjei és nőstényei bonyolult udvarlási gesztusokat használnak: némelyek nyilvánvalóak, némelyek viszont annyira kifinomultak, hogy szinte alig lehet őket észrevenni. Például néhány madárfajtánál a hím a nőstény körül köröz, felborzolja a tollait, énekelnek, különleges hangokat és mozdulatsorokat produkálnak, hogy a nőstény figyelmét magukra vonják. Mindeközben a nőstények alig, vagy egyáltalán nem mutatnak érdeklődést.

Küldj udvarlás felhívó gesztusokat!
A csábítás sikere attól függ, hogy mennyire világosan tudunk udvarlási gesztusokat kommunikálni, és mennyire vesszük észre a finom elfogadó és bátorító jeleket. Nők sokkal inkább tudatában vannak a viselkedés adta jelzéseknek, mint a férfiak, akiknek a legnagyobb része, szinte teljesen vak. Érdekes az is, ahogy a Don Juan által elcsábított nők beszéltek hősünkről: "nagyon férfias", "szexis", olyasvalaki "aki mellett igazán nőnek érezheted magad", ez volt a reakciójuk arra, hogy Don Juan folyamatosan udvarlási-felhívó jeleket küldött.

Milyen gesztusok jelentik azt, hogy valaki kívánja a közeledésünket?


A pillantás intimitása

Az igazi kapcsolatok a szemkontaktusok megvalósulásával jönnek létre. Míg néhány emberrel eljutva a beszélgetésig sokkal kellemesebben érezzük magunkat, néhányan viszont pontosan fordítva, a furcsa szemkontaktusuk miatt azt a benyomást keltik, mintha megbízhatatlanok lennének. Ez azzal az időhosszal van összeköttetésben, ameddig a beszélgetőpartnerre néznek. Amikor valaki titkol egy információt, akkor a beszélgetés tartama alatt egyharmad időben néznek csak a partner szemébe. Ha a beszélgetőpartnered pillantása találkozik a tiéddel a beszélgetési idő több, mint kétharmadában, az két dolgot jelenthet az egyik: a partner nagyon vonzónak és érdekesnek tart, ebben az esetben a gyakori nézés kitágult pupillákkal társul. A másik esetben pedig ellenséges, és kihívás rejlik a pillantásában, ami nagyon jól értelmezhető az összeszűkült pupillából.Argyle kutatásai alapján, ha mondjuk Kovács József sokszor néz Hamvas Bálintra, mert kedveli, Hamvas Bálint tudatalattijába világosan megérkezik az üzenet, hogy kedvelik, és mindig kedveljük azt, aki kedvel minket... vagyis bezárul a kör, lehetne lépni a következő szintre, ami a barátság. (Folytatódik! Kattints a következő oldalra.)

Kakaskodás és tincsigazítás – női és férfi jelek


Háromszög-futam
Maga a pillantás akkor sugároz intimitást, ha befog egy hosszú háromszöget, vagyis, végigfut a szemeken, a szájon, a mellkasra és lejjebb. De ez a pillanatnak csak egy törtrészéig tart, és nem tovább. Ha szándékosan nyújtanánk ezt a pillantást, nagyon tolakodónak látszanánk.

A félénkség hátrányai
Civilizációs szabályok ide vagy oda, az emberek kapcsolatát jórészt ezek a nonverbális, ősi viselkedésformák határozzák meg. Ha valaki, szerencsétlenségére visszahúzódó alkat, akkor egyetlen beszélgetés után rossz benyomást alkotnak róla, megbízhatatlannak, őszintétlennek, alattomosnak látszik, mert ez az üzenet, amelyet átad.

Férfi udvarlási gesztusok
A kakaskodás és a pávatánc előjárója automatikus gesztus, ami önkéntelenül megjelenik, ha kívánatos nő tűnik fel a színen. A férfi valószínűleg először a torkához nyúl, vagy megigazítja a nyakkendőjét, ha viszont nem visel ilyet, ösztönösen megigazítja a gallérját, vagy láthatatlan porszemcséket söpör le a kabátjáról. Az agresszívebb közelítés az, akkor zsebre dugja a kezét, úgy, hogy a kilátszó hüvelykujja abba az irányba mutat, amelyre föl szeretné hívni a nő figyelmét... Egész testtel a nő felé fordul, vagy a lábát felé tolja, ami az érdeklődés jele. Intim módon néz - tehát a szemet, a szájat, és a felső testet - ha a nő ránéz, a pillantását tovább fogva tartja a szokásosnál. Gyakran áll úgy, hogy keze a csípőjén van, hogy testmagasságát hangsúlyozza és készségét az azonnali továbblépésre.

Női gesztusok
A nőknek éppúgy megvannak a hívójeleik, mint a férfiaknak: játszanak a hajukkal, megigazítják, kisimogatják ruhájuk ráncait, testük az általuk vonzónak tartott férfi felé fordul, hosszabb szemkontaktust alkalmaznak. Izgalommal fűtött érdeklődést jelzi a pirulás és a kitágult pupillák. Tipikus felhívás a haj hátravetése, vagy amikor a nők megmutatják azokat a testrészeiket, amelyeken a bőr lágyabb és simább, mint például a csuklón. A lábak kicsit tártabbak, mint a vonzó férfi jelenléte nélkül.

A keresztbe tett, és mindig összeszorított láb azonban védekező-elutasító magatartást jelez. A riszáláshoz nem kell külön kommentár. Egészen kifinomult gesztus viszont az óvatos kis oldalpillantás; a nő félig leeresztett szempillákkal néz a férfira, csak annyi ideig, hogy az észrevegye, és utána gyorsan másfelé pillant - ez általában elbűvöli a férfiakat, mert érdeklődést, félénkséget jelez, és ugyanakkor gyengédséget ébreszt, mert az üzeni, hogy "törékeny, gyönge nő vagyok, a Te segítséged nélkül elvesztem".

Don Juan mindenki lehet, ha megtanulja észrevenni az apró jeleket, és tud megfelelően válaszolni rájuk, de ami sokkal jobb hír, akkor teheti ezt, amikor igazán szeretné.