Pizzás csiga

Vendégvárónak vagy akár családi uzsonnának is jó a pizza csigásított változata! Abszolút siker!

Pizzás csiga:

1kefír

fél dl tej+cukor+fél kocka élesztő-felfuttatni

fél dl olaj

1 tojás(ki is maradhat, úgy is jó a tészta)

40-45dkg liszt(figyelni kell a tésztát, mert a kefír sűrűségétől is függ, ha kell tegyél még hozzá lisztet)

1kk.só

oregano, bazsalikom

Összegyúrom és egy órát kelesztem. Ha kész két részre szedem. Az egyiket szintén kétfelé szedem és pizza nagyságú kört nyújtok belőle. Az egyik lapot megkenem a szósszal és ráteszem a másik lapot. Így együtt tekerem fel és vágom 6 részre. Kivajazott tepsibe teszem. Ugyanígy megcsinálom a másik adag tésztát. A tetejét tojással megkenem és sajtot szórok rá. 180fokon sütöm, kb. addíg míg a sajt meg nem pirul.

A szósz: 1 kis doboz paradicsompüré, só, oregano, bazsalikom, bors. Összekeverem és kész!