Kolbászos burgonyaleves

A hagyományos burgonyaleves egy kicsit turbózott változata. Elég tartalmas ahhoz, hogy utána már csak valamilyen süteményfélét kelljen kínálnunk!

Hozzávalók:

1 fej hagyma
5 db közepes burgonya
2 sárgarépa
1 petrezselyem
kis darab zeller
ha van zellerzöld és petrezselyemzöld (jó a fagyasztott, végső esetben a szárított is)
1 szál füstölt kolbász
2 marék tarhonya
olaj
só, bors, őrölt kömény, pirospaprika

Elkészítése:

A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom. Addig a zöldségeket megtisztítom, feldarabolom. Ha a hagyma megpárolódott, félrehúzom a tűzről, megszórom sóval, borssal, köménnyel és pirospaprikával. 

Visszateszem a tűzre, hozzáadom a darabokra vágott zöldséget, és annyi vizet öntök rá, amennyi levest szeretnék. Takarék lángon fűzöm, amíg meg nem puhulnak a zöldségek. Ha már majdnem kész, hozzáadom a karikára vágott kolbászt és a tarhonyát. Addig főzöm, amíg meg nem fő a tarhonya benne.

Én csípősen szeretem, mindig teszek bele jó erős paprikát.

[kapcsolodo_cikkek]