Gulyásleves

Az eredeti gulyás marhahúsból készül, de én azt nem szeretem. Így mindig sertés lapockából készítem el, így is nagyon finom!

Gulyásleves:

Hozzávalók: 50 dkg sertéslapocka, 1 nagy fej hagyma, 4 közepes szem burgonya, 2 sárgarépa, 1 gyökér, kis karalábé és zeller, petrezselyemzöld és zellerzöld, só, bors, majoranna, őrölt kömény, pirospaprika, olaj

A hagymát apróra vágom és kevés olajon megpárolom, amikor már üveges félrehúzom. Megszórom sóval, borssal, kevés majorannával és köménnyel. Visszateszem a tűzre és ráöntök egy pohár vizet. Kis lángon addig főzöm amíg a hagyma szétfő, ezután hozzáadom a húst. Annyi vizet öntök rá,hogy ellepje és félig lefedve főzöm. Addig megtisztítom a zöldségeket és kockára-karikára vágom. Amikor félig megfőtt a hús hozzáadom a zöldségeket és felöntöm annyi vízzel, hogy bőven ellepje.Készre főzöm, ha szükséges utánaízesítem!

Tipp: Lehet csipetkét is tenni bele!