Gyümölcsrizs ahogy én készítem

Nagyon szeretem a gyümölcsrizst! Egy gyorsított változatot találtam ki, így ha nincs sok időm rá, akkor is el tudom készíteni! Ajánlom neked is!

Gyümölcsrizs ahogy én készítem:

4 személyre:
1 cs. gyorsrizs,
tej,
2 dl tejszín,
cukor, 1 cs. van. cukor,

mindenféle gyümölcs (lehet befőtt, fagyasztott gyümölcs, vagy friss is, és ezek keveréke is! )

Egy fazékban felteszek vizet, ha felforrt beleteszem a rizst. (Legjobb a kínai rizs, ami nem pergősre, inkább puhára fő!) d
Amikor kész leöntöm a vizet, a fazékba öntöm a rizst.
Annyi tejet öntök rá, ami éppen ellepi. Ízlés szerint cukrot teszek hozzá és a vaniliás cukrot. Felforralom majd hagyom kihűlni. Addig a gyümölcsöket összevágom és a tejszínt felverem. A már csak langyos rizshez keverem a gyümölcsöket és a habosra vert tejszínt.

Kis tálkákba szedve kínálom! Előre is el lehet készíteni, 2-3 napig a hűtőben jól eltartható!

Tipp: Ha van vaniliarud a házban akkor a tejet előre felforralhatjuk vele! Másik tipp, hogy a tejszínt mascarponeval keverve és azt a rizshez adva még krémesebb, finomabb ízvilágot nyerhetünk.