include("include/median_1.php"); ?>
Nedves hozzávalók:
2 tojás
15 dkg cukor
1 kis doboz kefír vagy joghurt
10 dkg margarin
Száraz hozzávalók:
20 dkg liszt
fél cs. sütőpor
2 teáskanál szódabikarbóna
belevalók (lásd lejjebb)
1 db alma
A tojásokat kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a puha margarint. Ezután hozzákeverem még a kefírt vagy joghurtot. A száraz hozzávalókat is összekeverem és a folyékony keverékhez adagolom. Végül belereszelek egy közepes meghámozott almát. Finom, szaftos lesz a tészta tőle, de az íze nem érződik ki. A muffinsütőt kikenem margarinnal, vagy papírt teszek bele és beleadagolom a tésztát. Ez az adag 12 darabhoz elegendő. 180 fokon tűpróbáig sütöm! Kicsit hagyom hűlni, utána szedem rácsra, hogy teljesen kihűlhessen.
Belevalók: Ide sorolható minden amivel ízesíthető: kakaó, fahéj, dió, mogyoró, mazsola, aszalt gyümölcsök, reszelt citrom és narancs héj, kókusz, darált dió, mák, stb. Ha gyümölcsöset szeretnénk akkor a már kész tésztába keverjük az apróra vágott gyümölcsöt.
[kapcsolodo_cikkek]