include("include/median_1.php"); ?>
Paprikáskrumpli:
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 kg krumpli, olaj, só, bors, majoranna, pirospaprika, 2 pár virsli vagy egy szál füstölt kolbász(vagy mindkettő), 1-1 paradicsom és paprika(helyettesíthető 3-4 kanál lecsóval is)
A hagymát apróra vágom, kevés olajon megpárolom, hozzáadom a paradicsomot és a paprikát(vagy a lecsót). Amikor összepárolódott, félrehúzom és fűszerezem. Felteszem a tűzre, felöntöm vízzel és hagyom kicsit még főni. Ezután beleteszem a kockára vágott krumplit és készre főzök. Ha kolbászt használok akkor azt kb. akkor teszem bele amikor már a krumpli kb. félig kész. A virslit viszont nem kell sokáig főzni, a már elkészült paprikásba teszem és felforralom egyszer. Valamilyen savanyúságot vagy salátát ajánlok mellé!
Tipp: Lehet bele nokedlit is szaggatni, úgy is nagyon finom és laktató!