Farsangi menü

A hagyományok szerint a farsang gasztronómiai szempontból a kiadós ételek és a finom fánkok időszaka! Egy igazi farsangi menüt szeretnék most a figyelmetekbe ajánlani!

Sárgaborsó leves gazdagon
Íme a recept >>

Tipp: A sárgaborsó nagyon jól harmonizál a füstölt ízekkel, bacon helyett használhatunk füstölt tarját vagy lapockát is.

Töltött szűzpecsenye
A receptet itt találod >>

Farsangi fánk

1 kg liszt
1 l tej
3 dkg élesztő
1 ek. só
2 ek. cukor
1 egész tojás
Sütéshez:olaj
Tálaláshoz: lekvár és porcukor

2 dl tejben a cukorral felfuttatom az élesztőt. Egy nagy tálba öntöm a lisztet, hozzáadok 1 ek. cukrot és a sót. Beleütöm a tojást, és a felfuttatott élesztőval elkezdem összedolgozni. Apránként a többi tejet is hozzáadom, úgy,hogy ne túl kemény de nem is túl lágy tésztát kapjak. Egy pici olajat teszek még a tésztára, és azt is beledolgozom. Inkább csak keverem, nem szabad erősen dagasztani. A tetejét belisztezem, és 1 órát meleg helyen kelesztem. Ezután deszkára borítom, ujjnyi vastagra nyújtom és kiszaggatom. Letakarva még hagyom állni egy kicsit. Az olajat felmelegítem, ha forró, akkor a lisztes aljával lefelé beleengedem a fánkokat. Átfordítva a másik oldalát is szépre megsütöm! Papírszalvétára téve hagyom lecsepegni!