Hideg ellen segít a piros szín

Sokszor, amikor nagyon fázom, piros zoknit húzok, a bundabugyim is az, meg a tolldzsekim is. Persze a barátaim mindig jó nevetnek rajtam, amikor javaslom nekik is, hogy ha fáznak, hordjanak pirosat. Pedig tényleg használ.

Csak úgy, mint mondjuk a pirosnak, a többi színnek is megvan a maga jelentéstartalma, energiája. És ha jó ráérzőkénk van arra, hogy melyik miben is erősít minket, lehet hogy automatikusan a hangulatunkhoz megfelelő színű ruhákat veszünk fel, illetve olyan színű tárgyakkal vesszük körül magunkat.

Válassz tudatosan!
Persze az egész élet döntések halmaza, de nem mindegy, milyeneké. A legfontosabb az lehet, hogy a dolgok csak megtörténnek velünk, vagy mi irányítjuk azokat? Így aztán a színek tudatos kiválasztásával jócskán befolyásolhatjuk, hangulatunkat, kisugárzásunkat, erősíthetjük magunkat, ha épp mélyponton vagyunk, és igen, akár javíthatjuk hő-komfortérzetünket is.

A színtudatossággal először az Aura-Soma rendszerében találkoztam, ahol Vicky Wall azt mondja: „Te vagy a szín, melyet választasz, s ez tükrözi lelked szükségletét...” Az Aura-Soma 106 egyensúly üveggel dolgozik (0-106). Ezek a színek rejtélyes módon kommunikálnak velünk, megszólítanak bennünket. A színeken keresztül magunkra ismerünk, és meglepve tapasztaljuk az üveg leírását tanulmányozva, hogy az épp a mi élethelyzetünről szól, pont rámutat valamire, amit eddig nem ismertünk fel. De az is lehet, hogy olyasmit állít, amit már tudunk magunkról, és ez megerősít bennünket. A lényeg azonban az, hogy megérthetjük, megláthatjuk magunkat a színeken keresztül.

Színekkel gyógyulni! Gyere a HarmoNet fórumra beszélgetni >>

Színes Feng Shui
A színekkel persze nem csak a kis csillogó üvegeken keresztül találkozhatunk, kommunikálhatunk. Biztos Önök is hallottak már a térrendezés ősi tudományáról, a Feng Shuiról,
ahol a színek ismételten nagy szerepet kapnak a harmónia kialakításában, mégpedig a tér egyes részeinek megerősítésén keresztül.

Fő célja az, hogy az életenergia szabadon áramoljon. Nem mindegy ugyanis, hogy a lakásunk egyes területei milyen színekkel van berendezve. Tapasztalatom alapján mondhatom, hogy ha pl. a szerelem sarokba sok-sok piros és pink tárgyat helyezünk, előbb vagy utóbb az ember megtalálja az igazit. Tudják, egy a recept itt is: maradjunk tudatosak, ne essünk túlzásokba, és járjunk nyitott szemmel az életben. (A cikk folytatódik. Lapozz tovább!) 

Angyali segítség
Ha nem akarjuk magunkra venni a színeket, és nem is kívánjuk az életterünket berendezni velük, akkor hívhatjuk az angyalok segítségét. Az angyalok színeket küldenek felénk, amikor gyógyítanak bennünket. És természetesen az, hogy milyen, annak van csak igazán jelentősége, hiszen mindegyik szín mutat valamit.

Fehér: Fogadd el a segítséget és szeretet!
Bíbor: Meditálj, vonulj vissza, nézz magadban. Pihenj és gyönyörködj a természetben!
Lila: Bizalomra, meghallgatásra, figyelemre, törődésre van szükséged.
Sötétkék: Arra figyelmeztet, hogy a belső hangodra hallgatni a legjobb. Kövesd ezt a hangot, és ne hagyd magad befolyásolni!
Világoskék: Éld meg kreatív énedet, akár munkádon keresztül, akár magánéletedben.
Türkiz: Segítségért kiáltasz! Ne félj segítséget kérni és elfogadni, ha úgy hozza a sors.
Sötétzöld: Pihenés és alvás, ezek a kulcsszavak. Méregteleníts, tisztítsd meg a szervezeted, ügyelj az energiaháztartásodra.
Világoszöld: Biztos, hogy teljesen őszinte vagy a saját érzéseiddel kapcsolatban? Esetleg félsz valamitől, vagy valamit magad előtt se mersz bevallani?
Sárga: Változtatásra van szükség az életedben, azokon a területeken, ahol túl nagy a nyomás.
Narancssárga: Hogy érzed magad a közvetlen környezetedben, otthonodban? Valóban otthon vagy otthon? Ha nem, változtass!
Rózsaszín: Szeretetre, gyengédségre, megértésre vágysz.
Piros: Valami nagyon nyugtalanít, a „fejedbe szállt a vér”. A kínzó feszültségtől mielőbb szabadulj meg, mielőtt testi tüneteket produkálnál.

HarmoNet-tipp: Melyik lesz a te harmonikus színed? >>

Gyógyító fény
Ha nem hiszünk a hókuszpókuszokban, akkor térjünk vissza a legegyszerűbb, legalapvetőbb színforráshoz, a fényhez és annak gyógyító hatásához.

„Ahol hiányoznak a színek, ott magány, sivárság és az élettől való félelem uralkodik. Ahol színes a környezet, ott fejlődés, élet, erő és öröm lakozik” - mondja Aranyi Lászlóné, és milyen igaza van. Már az ókori egyiptomiak is használták a fény különböző színeinek gyógyító hatását: templomaikban a fényt olyan ügyesen vezették be, hogy az színspektrumra bomlott. A betegeket ez alapján diagnosztizálták, majd gyógyították.

A 21. században persze nem kell kivárnunk, míg a nap úgy süt, ahogy azt mi szeretnénk, mert rendelkezésünkre állnak Biptron fényterápiás lámpák, amivel célzottan kezelhetjük magunkat. Ez a készülék kezünkbe adta a napfény kicsi, de hatékony részét, hogy nap, mint nap óvja egészségünket minden káros mellékhatás nélkül.

És persze, sorolhatnánk még. Lényeg a lényeg, hogy ne felejtsük el tudatosan használni a színek erejét!

Körmöczy Márta