Fokhagymás rántott pulykamell

Az egyik kedvencem, egy teljesen egyszerű étel csak kicsit másként!

Fokhagymás rántott pulykamell:

Hozzávalók: 8 szelet pulykamellfilé, kb. fél liter tej, 6 gerezd fokhagyma, só, liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj

A pulykamell szeleteket megmosom, egy tálba teszem. A fokhagymát összezúzom és beleteszem a tálba. Felöntöm a tejjel és letakarva lehetőleg egy éjszakát hagyom állni a hűtőben. Másnap leszűröm, leszárítom és besózom! A hagyományos módon bepanírozom és kisütöm!

Burgonyapürével és uborkasalátával szoktam tálalni, nálunk így szeretik!

Tipp: A fokhagymás áztatástól a hús finom puha és porhanyós marad, ez a trükk alkalmazható csirkemellnél és sovány karajnál is!