Apró praktikák nőknek - ajándékozd meg magad nőnapra!

Minden nőnek, minden nő testének-lelkének jól esik egy kis figyelem, kényeztetés. Van lehetőségünk női életünket spirituálisabbá, ezáltal teljesebbé, egészségesebbé tenni.

Számtalan praktikus gyakorlat és Földanyánk gyógyító, revitalizáló ajándékai segítenek bennünket testünk-lelkünk ápolásában. Mi, nők birtokában vagyunk annak a képességnek, mellyel ébreszthetjük s élvezhetjük a létezés örömét, illatát, zamatát és a testi-lelki felszabadultság derűs áramlását, női energiáink, nőiségünk újjászületését, spirituális ébredésünket. Küszöbön a tavasz, a szerelem, Földanyánk virágbontó folyamatai most támogatják igazán női minőségeink megújulását. Engedjünk a hívásnak, és köszönjük meg Földanyánk gyógyító energiáit, adjunk hálát női életünkért, nőiségünkért azzal, hogy éberen törődünk magunkkal.

Apró, hasznos javaslatokat nyújtok át egészséges, spirituálisabb női életünkért. Egyszerű, de hatékony lehetőségekről van szó, melyek erősítenek, szépítenek, frissítenek testet-lelket egyaránt!

 1. Igyunk több vizet!
  A víz élettani szerepe sokrétű. Elsősorban biztosítja a szervezetbe került tápanyagok oldását és felszívódását. Vérünk összetételére is befolyással van és közreműködik testhőmérsékletünk szabályozásában. Minden kis sejtünknek, porcikánknak szüksége van vízre. Ha megfelelő vízmennyiséget iszunk, frissebbek, energikusabbak leszünk, a fáradtság egyszeriben elillan! A megfelelő vízfogyasztás meglátszik az arc és a test bőrén, hiány esetén szárazabb, ráncosabb, sérülékenyebb a bőr, s a szerveink, sejtjeink is energia nélkül maradnak. Figyeljünk arra, hogy meglegyen a napi 1 -1 1/2 liter vízfogyasztásunk, amit kis adagokban igyunk meg.
  Mindezek okán, mindig legyen nálunk víz, ha nincs is időnk enni, legalább igyunk!
   
 2. Biztosítsuk a napi mozgásunkat, a mindennapi tevékenységeink mellé!
  Ennek érdekében a legváltozatosabb programot állíthatjuk össze magunknak, attól függően egyedül, vagy csoportban kívánunk mozogni. Mozdítsuk meg bátran a testünket a munahelyen is, tornáztassuk meg vállainkat, karjainkat és invitáljuk a többieket is, így szórakoztatóbb a mozgás és a munka is!  Nekünk nőknek nagyon előnyös a tánc, fokuszálva a méh - has - csipő területére.

  Oldjuk tánccal, spontán, szabad tánccal lelkünket, testünket, hiszen nem is sejtjük mennyi feszültséget hordoz a női csípő, a női test!  Táncoljuk ki a feszültséget!  Szabaditsd fel testedet, lelkedet a terhek és mindennapi feszültségek nyomása alól! A táncon kívül választhatunk más, hasznos és kímélő mozgásprogramot is. Figyeljünk oda arra, hogy a testet megerőltető testmozgás, nagyon sok energiát vesz el a női szervezettől, mely következtében hamarabb öregszik, rugalmassága csökken!
   
 3. Sok gyümölcs és zöldség!
  Akár gyümölcs napokat is beiktathatunk, testünk - lelkünk tisztulásáért, megerősítéséért. Igyunk természetes általunk facsart friss ivólevet. Fogyasszunk citromot és együnk almát. Mindez nagyon egészséges és akár az irodában, munka közben is elrágcsálhatjuk a sárgarépánkat, vagy az almánkat. Figyeljünk jobban a természetes étkezésre. Álljunk ellen a gyorséttermi kínálatnak!
   
 4. Szeresd magad nagyon, nagyon! 
  Becsüld meg Belső készleteidet, női Erődet, spirituális lehetőségeidet. Úgy alakítsd a szokásaidat, hogy helye legyen benne a pihenésnek, feltöltődésnek, a magaddal való figyelmes, éber törődésnek. Teremts magadnak lehetőségeket, hogy kibonthasd kreativitásodat életed minden területén. Állj magad mellé! Fess, rajzolj, írj, énekelj és táncolj, akár csak magadnak, de bátran ajándékozd meg mindezzel környezetedet is.
   
 5. Hagyd abba a dohányzást!
  Feltétlen hagyd abba addig, míg nem késő. Ezt igazán nem szabad, hogy könnyelműen vedd és megmagyarázd magadnak, "hogy ennyit azért megérdemelsz"!  Ha ilyen mértékben képes vagy ártani magadnak, - miközben tudod, mennyire veszélyes, amit csinálsz - nem szeretheted magad!
   
 6. Keresd Földanyával a kapcsolatot!
  Menj ki a szabadba, feküdj le a földre, lazíts, engedd el a mindennapok terheit, szívd mélyen magadba a föld illatát és adj hálát életedért, nőiségedért. Ébreszd spirituális energiáidat, spirituális minőségeidet, engedj a találkozásnak, érzékeld, ahogy a földön ülsz, ahogyan testén tart Földanyánk. Nyisd meg magad a vele való mélyebb, spirituális kapcsolódás lehetőségének.
   
 7. Ápold gyengéden a testedet olajokkal, finom krémekkel, ajándékozd a tavasz színeivel!
  Figyelj tested Belső, mély üzeneteire. Masszírozással ébreszd, becézgesd, szeresd. Maradj figyelmes és gyengéd magaddal, másokkal is könnyebb lesz meglátod!