Csokoládé labdák

A csokoládéért szinte mindenki rajong. Ezzel a különleges édességgel garantáltan elkápráztathatod a barátaidat, ha vendégségbe hívod őket, de egy romantikus vacsora utáni desszertnek is kiváló. Egyszerűen elkészíthető és rendkívül finom. Próbáld ki!

Csokoládé labdák:





Hozzávalók:

20 dkg étcsoki,
20 dkg margarin,
11 dkg cukor,
3 tojás, 1 tk.
vaníliakivonat,
20 dkg liszt,
3 dkg kakaópor,
½ tk.
süt
őpor, 
egy csipet só


[kapcsolodo_cikkek] 

Elkészítés:


A csokit a vajjal olvasszuk össze, vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót, a tojásokat egyenként.

Keverjük jól ki, ez egy lágy tészta lesz. Kb. 1 órára, tegyük a hűtőbe, addig megköt annyira, hogy lehessen formálni.
Gyúrjunk bel
őle 40 gombócot, ezeket forgassuk meg jól porcukorba.
Tegyük a gömböket süt
őpapíros tepsibe kis távolságra egymástól. 160 fokon kell sütni kb. 1
3 percig.
Isteni finom omlós sütiket kapunk belőle!