Arab feleség lesz, hogy ne kelljen főzni? - Szűcs Judith vakvágányai

A lányok egykori példaképe, vadító lehetett zenés-táncos ifjúkori arca, a háziasszonyok azonban jobb, ha nem vesznek róla példát!

Judith az arab ételekhez a törzshelyén, Mohamednél vásárolja a hozzávalókat, s a közel-keleti vendégszeretetnek köszönhetően az „árubeszerzés” közben még egy vízipipát is kipróbál. Judith egy pillanatig nem bír éles nyelvével, az arab sármőrnek igencsak félreérhető megjegyzéseket tesz. Talán a pipában van valami, de lehet, hogy a készülékében van a hiba. „Mohamed tényleg nagyon jóképű férfi, de megtudtam, hogy négy felesége van, ötödikként pedig már nem vállalom, hiszen én első szeretek lenni.” – mesélte Judith kacéran. Kérdés a férfi is így gondolja-e a közeledést.

Az énekesnő estére teljesen kimerül az egész napos rohangálásban, ételkészítésben, terítésben. Úgy elfárad, hogy muszáj aludnia, szerencsére az ételeket befejezi nővére, aki tulajdonképpen a munka érdemi részét el is végzi helyette.  A sok vesződség majd’ hogy nem kárba vész, az arab specialitások ugyanis senkinek nem mozgatják meg a fantáziáját. Van, aki rá se bír nézni. A vendégek korgó hassal távoznak, ugyanis jóformán meg sem kóstolják Judith főztjét. Az éhség okozta kelletlen hangulatukat az énekesnő meglepetése sem oldja fel.

Annak ellenére, hogy egy csinos hastáncos lány táncol a nem túl jól sikerült étkezés után, a csapat nem derül jókedvre. Lui Padre is inkább Judith lányának udvarol, a szabadszellemű főboszorkány úgy tűnik mindig elemében van, s még őt sem hatja meg a fiatal táncosnő, Schafer Katalin a raks sharki kitüntetettje, az arab törzsi táncok kiváló ismerője, aki egyébként remek műsort lejt - ő talán az este egyetlen nyertese! Timi, Judith leánya azonban sikítva menekül el Padre elől az asztaltól. Talán a leányt sem sikerül jól megnevelnie Judithnak, persze lehet pusztán Padre karizmája dönti romokba a lány szépérzékét.


 
Az este mérlege így egy nem sok sikerrel próbálkozó hastáncosnő, egy tálca gyomorsav-lekötő zsíroskenyér, amelyet Judith mentőötletként tesz az asztalra, egy csapat rosszkedvű, és éhes vendég, s egy kimerült háziasszony. Judith, egy ilyen lánynak a discóban a helye, nem a konyhában!

Neked milyen napod lesz a konyhában és azon kívül? Napi Harmóniakártya Érted! >>