A Chi-kung csodája: Egy ember, aki 250 évet élt!

Felkel, és egy csésze zöldteát iszik, nem kávét. Különös mozdulatokat tesz. Varázsol, vagy csak egyensúlyát keresi? Elvont bohóckodás vagy valami természetfeletti történik vele? Mire jó a Chi-kung?

Mit gondolsz mennyi időre vagy hitelesítve?
A legtöbb ember 70 évet gondol az európai korfa alapján magának, de ennél sokkal hosszabb élettartamra vagyunk genetikailag kódolva. Akár 450-500 év is belénk férne, hogyha lenne hozzá megfelelő életmód. Pedig van.
Természetesen nem a nyugati rohanásra gondolunk, hanem a szabályozott élet egy tökéletes kis gyöngyszemére, egy módszerre, amely azonban jobb, ha tudod, emellett életforma.

A keleti ember, főként Kína tartományaiban reggel felkel és látszólag láthatatlan tűzlabdákat hajigál elmélyülten vagy éppen elképzelhetetlen varázsmozdulatokat tesz. A Chi Kung rendszere vagy legújabb ejtése és latin betűs átírása szerint Qigong egy ősi módszer, amely az izmok és inak átmozgatásának és átmosásának tudománya. Ez egy testi-lelki átrendeződést takar, egy energiafeltöltődéssel karonöltve. A Chi Kung során az ember, gyakorlatilag finomenergia-rendszerén keresztül, egész testét kezeli, átmozgattatja és nyugtatja. Ez gyógyító energia is, roboráló, illetve egyfajta gyógytorna egyben, amely az ízületek karbantarthatóságát lehetővé teszi.

HarmoNet tipp: A Chi harmóniája>>>

Az egyik legjelesebb végzője, Li Qing-Yun mester, aki 1678-ban született, és 1928-ban (!!!) hunyt el, gyakorlatilag 250 évig élt. Történetét sokáig megkérdőjelezték, a halála után indult kutatások azonban bebizonyították, hogy története teljességgel hiteles. Az ősi indiai védikus elképzelés követői hiszik, hogy az emberek egy korábbi korban főként a Satya yugában mai életkorukat akár ezerszeresen is meghazudtolták, s akár ezer évig éltek.

Csupán korunk tudatlan és képzetlen embere képtelen ilyen hosszú ideig életben maradni. Kínában a kor szintén a bölcsesség jele, és szintén ma már nehezen tartható fenn, azonban a világ legidősebb emberei gyakran innen, Kína rejtett tartományaiból kerülnek ki. A világ legidősebb emberei általában a napi meghitt teafogyasztásnak, a gyógynövényeknek, és a Chi Kungnak köszönhetik éveiket. Li Qing-Yun mestre ehhez hasonlóan gyógynövényszakértő volt, aki mellesleg napi szinten végezte a Qigongot az átmosás és átalakítás, átformálás energetikai módszerét.

Élete során 14-szer házasodott.
Feleségei sajnos többnyire rövid életűek voltak. Ő azonban élete végiéig megtartotta jó szokását, türelmes, nyugodt ember volt, aki gyakorolta ezeket a lépéseket, s aki már mélyrehatóan tanulmányozta is magán a Qigong gyönyörűséges hatásait. Li Qing 71 éves korában mikor a mai modern európai ember meghajlik és leül, hadseregbe vonult és tökéletesen végezte szolgálatát.

A történet tehát hitelesnek bizonyult, s megmutatta a világnak, hogy létezhet ennyi erő és energia egy emberben, és megfelelő életmóddal olyan dolgokra is képesek lehetünk, melyekről korábban nem is álmodtunk. Élettörténetét könyvben összegezték és kiadták a világ számára, Tajvanon, Tai Pei-ben Tanításait, amely maga az élete és példamutatása, ma is számos Qigong tanító követi és nagy tisztlettel adóznak életének. A Qigong általa is gyakorolt módszerével megtisztítható a vér, fenntartható a helyes vérképzés, megtisztítható a csontvelő a lerakódásoktól, és rendezhetők a csontok és izmok, a megfelelőképpen.

HarmoNet tipp: A Chi áramlása testünkben>>>

Fodor Kata