Spenótos gorgonzolás gnocchi

A sokak által nem szeretett spenót egy újabb formája, próbáljátok ki, így ez teljesen más!

Spenótos gorgonzolás gnocchi

Hozzávalók: 0,5 dl olívaolaj, 15 dkg spenót, Só, őrölt bors, 4-5 gerezd fokhagyma, 1 doboz Milli Főzőtejszín Light 0,3l, 15 dkg gorgonzola sajt, burgonya gombóc (gnocchi)

 

Tűzforró serpenyőbe öntsük bele az olíva olajat és rögtön utána dobjuk rá a spenótot. Ízesítsük sóval, őrölt borssal, zúzott fokhagymával. Amikor a spenót összeesett, öntsük rá a 3 dl Milli Főzőtejszín Light-ot és csipkedjük bele a gorgonzola sajtot. Miután a sajt elolvad és a tejszínnel összeforr, a végén egy finom krémes spenótos mártást kapunk. Ebbe forraljuk bele az előzőleg, már kifőzött burgonya gombócokat (gnocchi). Forrás után kész is tésztánk, ha csíkokra vágott pirított sonkával megszórjuk fantasztikus vacsorát kapunk.