Receptverseny - Rigattoni al forno

A mai napon a régebben beküldött receptekből válogattunk, amelyek akkor nem nyertek! Most kaptak egy második esélyt!Nyertesünk Csabai Rita, aki egy isteni tésztaétel receptjét osztotta meg velünk! Köszönjük neki!

Rigattoni al forno

Hozzávalók 4-5 főre: 500 gr penne tészta, 500 g mellsonka, 1 doboz gombakonzerv, Hámozott, egész paradicsom konzerv (400 g.) , Oregánó, bazsalikom, majoranna, 0,5l főzőtejszín, Só, bors, Sajt reszelve 150 g.

A hámozott egész paradicsomokat egy edénybe feldaraboljuk és fél liter vízzel felengedve feltesszük főni. A sonkát felcsíkozzuk és a gombával együtt a paradicsomhoz adjuk. Ízesítjük oregánóval, bazsalikommal és majorannával. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a főzőtejszínt és felforraljuk. A penne tésztát enyhén sós vízben ’al dente’ megfőzzük, majd leszűrjük. Egy tűzálló tálba öntjük a tésztát, amit gazdagon megrakunk raguval és megöntözzük bőségesen a levével. Sajtot reszelünk rá, hogy mindenhol belepje. Előmelegített sütőben szép aranybarnára sütjük.