Csirág orosz mártással sült sonkával és tükörtojással

Most éppen szezonja van a spárgának, íme hozzá egy jó kis recept Taksár Ferenctől és Faragó Mártától!

Csirág orosz mártással sült sonkával és tükörtojással
(15-20 perc alatt elkészíthető)

Hozzávalók:
2dl majonéz
1 kiskanál 6%-os fehérborecet
2 evőkanál vodka
2 dl tejszín
50dkg csirág (spárga -Asparagus officialis)
csipetnyi só
kiskanálnyi cukor
4 szelet házi sonka
4db házi tojás
2-3 evőkanál étolaj

Az étel elkészítése:
A megtisztított spárgát enyhén sós, cukros vízben megfőzzük, majd lecsöpögtetjük.
(max 12. perc) A majonézt a fehér borecettel, a vodkával és a kemény habbá vert tejszínnel összekeverjük és lehűtjük.

sült sonka és tükörtojás (Ham and eggs)elkészítése:
Kevés étolajat hevítünk a serpenyőben, beletesszük a házisonkát, egyik oldalát megsütjük, megfordítjuk, majd beleütjük a tojásokat egyenként. A serpenyőt lefedjük és kb. 2 percig sütjük. Készíthetjük a tojást egészen keményre és lágyra is.

Az elkészített spárgát tükörtojással, sonkával és a mártással kínáljuk.