Kakaós kifli

Ezen a héten Sebestyén Zoltánné receptjét választottam a régiek közül, nem csak azért nyert mert nagyon jónak ígérkezi! Hanem mert bár most ismerkedik az internetezéssel és máris küldött nekünk receptet!

Kakaós kifli:
Hozzávalók a tésztához:50dkg liszt, 3dkg élesztő, kb.3dl tej, 1,5dl étolaj, teáskanál só, kávéskanál cukor
Töltelékhez: 1kocka margarin, kakaó, cukor, fahéj

Elkészítés:
Az élesztőt a tejben kis cukorral felfuttatjuk,majd a tészta hozzávalóival jól kidolgozzuk,közepesen lágy tésztát kapjunk.20 percig pihentetjük,majd 6 cipót formálunk belőle.1cipót kerekre kisodrunk,erre kenjük a tölteléket.Amit úgy készítünk el,hogy a margarint puhára olvasztjuk és ebbe keverjük a kakaót,cukrot,pici fahéjat,vaníliás cukrot.Erre teszünk egy másik kerekre sodort lapot,egy picit sodófával átsodorjuk,majd 12 cikkre vágjuk és kifliket sodrunk belőle.A többi cipót ugyanígy készítjük el.Sütőlapra helyezzük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sül.Ugyanezt készíthetjük sósan is,ekkor az olvasztott margarinba só és reszelt sajt kerül és ezt kenjük a lapok közé.