Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Faragó Márta és Taksár Ferenc egy újabb szuper receptet küldött nekünk!Köszönjük!

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával


Hozzávalók(4 főre): 10 dkg mazsola, 0,5 dl rum, 25 dkg édes gesztenyemassza, 8 dl tej, 1 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 3 evőkanál méz

Elkészítése: A mazsolát rumba áztatjuk. A gesztenyemasszát villával összetörjük. A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, simára keverjük benne a pudingport és a cukrot. A maradék tejet felforraljuk, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a pudingporos tejet, beletesszük a gesztenyemasszát, és 1-2 percig főzzük. Lehúzzuk a tűzről, a vaníliáscukorral ízesítjük, majd mixerrel felhabosítjuk. A rumos mazsolát belekeverjük és juharsziruppal vagy mézzel ,,petyegetve” kínáljuk hűtve vagy melegen.

Megjegyzés: Krémlevesek: a krémlevesek olyan (áttört) levesek, amelyek párolásához, illetve a fehér rántás készítéséhez margarint vagy vajat használunk, és amelyeket tálalás előtt legírozunk (tejszín vagy tejföl és tojássárgája keveréke) és montírozunk (a kész levesbe apró margarin-, vagy vajdarabkákat keverünk).
Kukorica-krémleves, gesztenyekrémleves, kaporleves, frankfurti krémleves, francia zöldségleves stb. (vajdarabokat rámorzsolva). Vízgőz fölött tartjuk készen.