Magyar energetikai térrendezés - avagy mi is az a "magyar feng shui"?

A magyar energetikai térrendezés életterünk berendezésének ősi hagyományokon alapuló módszere, amely mindenki számára egyszerű, érthető, mivel vérünkben van, más szóval azokat a rezgéseket tartalmazza, amelyek ideszületésünktől fogva itt a Kárpát Medencében hatnak ránk.

Ősi tudás
Génjeink tartalmazzák ezt a tudást, nekünk csak egy dolgunk van, hogy felelevenítsük.  Ebben a rendszerben nincsenek bizonytalanságok, egymásnak ellentmondó információk. Egységes tudás, amely őseink megfigyelésein, szokásain, viselkedésén alapul és a következő témakörökre is kiterjed:

Fontosnak tartom, hogy minden nép ápolja kultúráját és saját feladatát igyekezzen teljesíteni. A magyar nép, a szívcsakra országa és ennek megfelelően a feltétel nélküli szeretet érzésének felébresztése, gyakorlása a legfontosabb feladatunk. Hiába szeretnénk olyan gazdag ország lenni, mint pl.: az USA, ahol az erőcsakra energiái dominálnak, nem valószínű, hogy bármilyen erőfeszítés árán sikerülhet. Az égi támogatást igazán feladatunk teljesítéséhez kapjuk. 
 


A világban zajló globalizációs folyamat eredményeképpen, a fogyasztói társadalom korában elvesznek az emberi értékek, s az emberek egyre jobban eltávolodnak a természettől, egymástól, emiatt a harmónia megbomlik. Ez a tendencia megfordítható, ha visszatalálunk önmagunkhoz. A ház ill. a lakás a benne lakókat szimbolizálja, azaz belső értékeink tükre. A magyar energetikai térrendezés abban segít, hogy minden ember megtalálja az igazi harmóniához vezető utat, a szeretet útját.

Miért nem érdemes használni Magyarországon már népek térrendezési technikáit?Induljunk ki abból, hogy a különböző népek térrendezésében közös alapelv a természetesség, a természetközeli állapot helyreállítása, azaz a harmónia elérése. Most pedig gondolkodjuk el a következőkön -a természetesség jegyében- a gyümölcsfogyasztás példáján szemléltetve.

Képzeljük el, hogy egy almafáról leszakítunk egy friss érett almát és elfogyasztjuk, majd elmegyünk a zöldségeshez és veszünk pl. egy déli gyümölcsöt, amit esetleg mesterségesen érleltek és hosszú szállításon esett át, majd megesszük. Mit gondolunk melyik táplálóbb, vitamindúsabb, melyik gyümölcsből nyerünk több energiát? Természetesen az, amelyik a mi földünkön, a mi saját energetikai viszonyaink között nőt. Ugyanez a helyzet a térrendezéssel is, nem tekinthetjük sajátunknak más népek tudását, mert ránk nem vonatkozik. Íme egy példa annak szemléltetésére, mekkora félreértést tud okozni, ha nem megfelelő helyen használunk egy rendszert. A szimbólumok területén például a sárkány Kínában éppen a szerencsét szimbolizálja, míg a magyar mesékben, hagyományokban nem éppen pozitív figura. Döntsük el ezután szerencsés –e, ha ezzel a szimbólummal energetizálunk.

Harmonet tipp: 5 tipikus feng shui tévhit - Ne kövesd el! >>

Most következzen egy kis ízelítő a magyar térrendezésből! Kezdjük a közepén! Mivel a lakás az embert szimbolizálja, a lakás középpontját a szívcsakra helyének tekintjük.  Nem véletlen, hogy őseink házainak a középpontján is éppen a konyha helyezkedett el.

A szívcsakra a Fiúisten, a Lélek megnyilvánulási helye, a szeretet, a melegség központja. A középpont stabil, föld elemű helye lakásunknak, aminek energetizálására a tűz elemet használhatjuk. Legjobb, ha itt van egy kályhánk, kandallónk, ahová rendszeresen begyújtunk, de pótolhatjuk egy egyszerű gyertyával is. A lényeg, hogy rendszeresen „égjen a tűz a szívünkben”.

A szív motívum a szeretet, a megértés, az odaadás jelképe. A szexualitás és a testi szerelem kifejezésére is alkalmas. A tulipán és a szív jelkapcsolat a nő-férfi szembenállás és a fizikai különbségek megfogalmazása. Ezért egymásba rajzolták a két jelet a szerelmi ajándékokon. Ilyenkor a tulipán a nőiesség, míg a szív a férfi jelképe.

A középpont energiája a legerősebb, ezért életünk minden területére kihat az ereje. Térrendezési szempontból a legideálisabb tehát, ha lakásunk középpontja tágas, világos és szabadon tud áramolni az energia mind az öt irányba. Az sem véletlen, hogy a régi kastélyok is általában szimmetrikus felépítésűek. A szimmetria elve a magyar térrendezés egyik alapelve. Az emberi agy a szimmetriára törekedve a térben lévő egyenlőtlenségeket kiegyensúlyozza, így ez a feladat többlet energiaráfordítást jelenthet az ember számára.

HarmoNet tipp: Színek és elrendezés a konyhában a Feng Shui szerint >>

A konyha fontossága vesztett értékéből
A konyha a mai társadalmi helyzetben, a női emancipáció korában sajnos veszített jelentőségéből. Nagymamáink tudták, hogy az otthon melege, a család összetartó ereje a konyhában összpontosul. Mi nők vagyunk felelősek azért, hogy megadjuk családunknak azt az örömöt, amit a közös étkezések nyújthatnak. Törekedjünk arra, hogy hétköznapokon is legalább egy alkalommal rendszeresen üljünk össze egy étkezésre. Testi-lelki egészségünket szolgálja a nyugodt, kellemes hangulatú étkezés. Nagyon figyeljünk arra, hogy a problémáinkat hagyjuk az kint az étkezőből, sose üljünk le mérgesen, indulatokkal teli az asztalhoz. A következő közmondás is erre utal: „Ne nyeljed a mérget.”
Az étkezés orális, szájhoz kötődő öröm. A száj minduntalan akar valamit (pl.:édesség rágcsálása), ha a gyermek nem tanulja meg a rendszeres étkezési szokásokat és a mögöttesét, az együttlétet. Az étel a szeretet megtestesült formája, miközben készítjük gondoljuk az örömre, amit okozunk egy-egy finom étellel. Az étkező berendezéséről olvashatunk majd a későbbiekben bővebben is. Addig is jó étvágyat kívánok és melegséget a szívünkben!

Magyar Energetikai Térrendezés témában előadást hallhatnak a kedves érdeklődők
2008. június 28-án szombaton 11 órától a Lélek-vár Egészségmegőrző Központ nyílt napján.
(Újpest Központ, Petőfi S. u. 9.)
Mindenkit sok szeretettel várok!

Németné Wéber Gabriella