Gyümölcslevesek

Igazi kánikulai mentőövek ezek a hideg, frissítő levesek. Több féle gyümölcsből készíthető, számtalan módon! Én ezen a héten 4 ötletet adok hozzá! Jó hűsölést!

Meggy és cseresznye leves

Hozzávalók: 25-25 dkg magozott meggy és cseresznye, 8 dl tej, 2 dl tejszín, fél csomag főzés nélküli vaniliás pudingpor, ízlés szerint méz, citromlé

A tejet és a tejszínt összekeverem, majd a leírás alapján elkészítem vele a pudingport. (természetesen nem a leírás szerinti mennyiségű folyadékkal hanem a receptben megadottal). Ezután belekeverem a gyümölcsöket és ízesítem mézzel, citromlével ízlés szerint.

Ezután beteszem a hűtőbe és ha megkívánom már eszem is!

Tipp: Tálalásnál egy kis apróra vágott citromfüvet lehet adni hozzá, nagyon feldobja az ízét!