Gombás-szalonnás lepény

Ebédre vagy vacsorára idális, laktató, tartalmas és finom étel! Nem jár túl sok macerával, a két fázis - dagasztás és összeállítás - maximum 20 perc, a kelesztés ill. sütés ideje alatt pedig csinálhatja a dolgát!

Gombás-szalonnás lepény

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 kanál tejföl, fél dl tej, pici cukor, fél kocka élesztő, olaj, 1 kis doboz tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 20 dkg gomba, 20 dkg húsos szalonna (császár, bacon), 30 dkg reszelt sajt

Elsőként a tésztát készítem el. Felfuttatom az élesztőt, a lisztet egy tálba teszem. Kb. 1 tk. sót teszek bele, hozzáadom a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Ezután ha még túl kemény lenne egy kis vízzel tovább gyúrom, majd hozzáadom az olajat. Ebből annyit, hogy olyan nem túl lágy de nem is kemény tészta legyen. Letakarva kb. 45 percet kelesztem, addig a fokhagymát összezúzom és a tejfölbe keverem. A gombát és a szalonnát szeletekre vágom, a sajtot megreszelem. A megkelt tésztát egy nagy kiolajozott gáztepsibe nyomkodom. Megkenem a tejföllel, megszórom a gombával, szalonnával és sajttal. Közepes hőmérsékleten addig sütöm míg a teteje meg nem pirul.

Tipp: Készülhet kerek pizzaformában is, akkor 2 formára elég a tészta!