Receptverseny - Részeg szelet

E heti nyertesünk Kárpa Edina receptje, amely egy finom sütemény. Köszönjük,hogy elküldte nekünk!

Részeg szelet

Hozzávalók: (Tepsiméret: 30*40 cm)

Tészta: 6 tojás, 15 dkg porcukor, 8 dkg rétesliszt, 1 csomag sütőpor, 1 evőkanál bor, 3 dkg kakaó, csipet só

Krém: 6 tojássárgája, 1 vaniliáscukor, 2 ek. liszt, 3dl tej, 15 dkg porcukor, 25 dkg margarin

Hab: 6 tojássárgája, 1 vaniliáscukor, 20 dkg krisztálycukor, 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés:

- A tojásokat kétfelé vesszük, a sárgáját a porcukorral kikeverjük habosra, hozzáadjuk a réteslisztet, a sütőport, a bort, a kakaót és a csipet sót. Felverjük a tojások fehérjét és lazán az előző masszához keverjük. Kivajazott és lisztezett tepsibe tesszük.

- A sütőt csak 50 fokra melegítjük elő, 5 percig ezen a hőfokon sütjük, majd 150 fokon 20 percig.

- A krém elkészítése 2 részből áll. Először a tojások sárgáját összekeverjük a vaníliacukorral, a liszttel és a tejjel. Sűrűre főzzük és hűtjük.

- Közben a margarint és a porcukrot habosra keverjük, aztán a két masszát összedolgozzuk.

- A kihűlt lapra rákenjük a krémet, és elkészítjük a habot. A tojások fehérjét, a vaníliacukrot és a kristálycukrot gőz felett kemény habbá verjük. Rákenjük a krémre és a tetejére csokoládét reszelünk. 12 órai állás után vizes késsel kis kockákra szeljük és fogyasztjuk.