include("include/median_1.php"); ?>
Mézes tészta
Hozzávalók:
Tészta: 60 dkg liszt, 6 dkg kakaó, 2 tojás, 5 ek. tej, 5 ek. méz, 1 mk. szódabikarbóna, 18 dkg porcukor, 15 dkg margarin, fél cs. sütőpor
Krém: 5 ek. liszt, 4 tojássárgája, 7 dl tej, 1 vaniliáscukor, 7 dl tej, 25 dkg margarin, 25 dkg margarin
Tetejére: 1 tábla étcsokoládé
Elkészítés:
* A sütőt előmelegítjük 150 fokra. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojásokat, a porcukrot, a langyos mézet, a tejet, a szódabikarbónát, a kakaót és a sütőport. Jól összegyúrjuk az egészet és 4 részre osztjuk.
* Amíg az egyik lapot kinyújtjuk, a tésztát letakarjuk,hogy ne száradjon meg. Előmelegített sütőben, zsírozott tepsi hátulján 10 percig sütjük a lapokat.
* Elkészítjük a krémet. Az 5 evőkanál lisztet, a 4 tojássárgáját kis tejjel simára keverjük, hozzáöntjük a többi tejet, és sűrűre főzzük.
* Amíg hűl a főzött krém,a margarint a porcukorral és a vaníliacukorral habosra keverjük.
* A két anyagot összedolgozzuk,és a lapokat megtöltjük. Előtte a lapokat langyos tejjel megkenjük. A tetejére csokoládét reszelünk, vagy tortadarát is szórunk. Másnap 3*3cm-es kockákra szeleteljük.