Mi a közös Peter Falk-ban és Oczelka Róbertben? - Egyszerű: mindketten sikeresek!

A detektív sorozatok ikonja, Peter Falk neve mindenki számára ismerősen cseng. Két Emmy-díjnak és világhírű ismertségnek örvend a Colombo főszereplője, aki magyar gyökerekkel rendelkezik.

Fürkésző tekintete azonban nem színészi játék, látását egy műtét során vesztette el, azóta is üvegszemmel érvényesül a filmek világában.


Számos magyar név is szerepel azok között, akik amellett, hogy valamilyen fogyatékossággal rendelkeznek, hatalmas sikereket értek el. Oczelka Róbert irigylésre méltó sportteljesítménye példamutató lehet mindannyiunk számára. A Lőrincz 2000 SE triatlon oktatója rendszeresen részt vesz sportversenyeken, céljai között szerepel többek között a Balaton-átúszás, a Bécs-Budapest szupermaraton tandem kerékpárral való teljesítése és nem utolsó sorban a 2010-ben Budapesten megrendezésre kerülő Triatlon Világbajnokságon való részvétel.

A látássérült élsportolóval találkozhatsz munkahelyén, az Ability Parkban, ahol megmutathatod, hogy Te mire vagy képes egy vaklabirintusban, amikor minden elsötétül körülötted.

Hétfő kivételével minden nap próbára teheted magad, részletes tájékoztatásért látogass el a www.abilitypark.hu oldalra.