Rendes összeget akarok keresni!

"Pénz? - Eh, az a legkevesebb!" - mondta Hofi. Azóta is így vagyunk ezzel. Pénzhez szeretnénk jutni, de sokszor annyira keressük, hogy észre sem vesszük, hol is találnánk. Például odahaza, vagy az Interneten barangolva, esetleg barátoknak segítve lelünk a lehetőségre.

Az angol „make money”, vagyis csinálja a pénzt. A német „megérdemli” (Geld verdinen). Az orosz, ha dolgozik érte: munkabérnek nevezi, "Zarabotnaja plata". Azért a szleng ott is igazságosabb: a fizetést, azaz a fizetés procedúráját "polucska"-nak, vagyis ’kapás’-nak "becézi". Az erdélyiek szintén „kapják”, ha valamit találnak. Mi magyarok azonban keressük a pénzt. De hogyan? 


Alvók, ébredők, és frissek
Azokat, akik pénzt keresnek, ebbe a három kategóriába sorolhatjuk, függetlenül attól, hogy alkalmazottak, főnökök, vállalkozók, vagy éppen pályakezdők. Nézd meg a gyerekeket! Feldmár András figyelte meg, amit utána én is észrevettem. Egyfolytában arra próbálják rávenni a felnőtteket, hogy maradjanak ébren, és oldott hangulatban próbáljanak velük játszani. A felnőttek pedig minden erejükkel azon vannak, hogy egy kicsivel tovább alhassanak, és kicsivel kevesebbet játszhassanak. Nézd meg, te hová tartozol!

HarmoNet tipp: Vezetői és beosztotti típusok az asztrológia szerint: A Merkúr - Teszteld magad! >>

Az alvók

Az ébredők
A frissek

Bármelyikünk tartozhat a fenti 3 kategória bármelyikébe. Az életkor előrehaladtával azonban egyre kevésbé merünk frissek lenni. Pedig ez az egyetlen lehetőségünk, hogy felébredünk, és magunk alakítjuk boldogságunkat. Azonban ha valaki nagyon hosszú időt töltött már alvásban, szinte lehetetlen felébreszteni, és friss munkára bírni. 


Amikor azonnal pénzre van szükségünk, úgy érezzük, „bármilyen munkát elvállalnák” a pénzért, legjobb, ha olyan feladatot keresünk, aminek megkérhetjük az árát. Ha olyan munkaerőnket „dobjuk a piacra”, amire nagy piaci igény van. Mindig lehet persze siránkozni, hogy „túlkínálat” van. Ám biztos, hogy van olyan dolog, amiben az adott személy a legjobb. És az a legjobb, ha azt csinálja, amiben a legjobb. 

Gyorsan pénzt VAGY rendes összeget?
Gyors pénzszerzés lehet, ha valaki nyári munka gyanánt szórólapot osztogat, vagy árut tölt fel a pultokra. Viszont én nem tudnék senkit megnevezni, aki ezt tényleg szívből élvezi, szereti. Akinek gyorsan kell a pénz, az bizony eljutott valahogy abba a helyzetbe, hogy égetően fontos számára a pénzügyi helyzetének a megoldása. Ha már kialakult egy ilyen kínos helyzet, érdemes megfontolni, hogyan lehet kimászni belőle. Ha még nem vagyunk nyakig a „levesben”, akkor pedig egyszerűen teremtsük meg megélhetésünk méltóságát! 

A sorozat részei:
Bármilyen munkát elvállalok >>
Rendes összeget akarok keresni! >>
Pénzt, de minden áron! >>

Gáspár Katalin